Ter Leede JO17-2  –  Foreholte JO17-3  ;  2 – 3

Vorige week moesten we onze wedstrijd verplaatsen, maar deze week dan toch weer de bal laten rollen. Beetje grijze dag, waarop Foreholte zich al warm had gefietst naar ons sportpark. Wij misten alleen Julian, maar verder een volledig fitte groep, inclusief gelukkig ook Pim. Na zijn goede optreden tegen VVSB ook deze keer gekozen voor Lucas in de spits, met name om ook ons middenveld wat meer balans en fysiek te kunnen geven. De bankzitters hadden er direct al de pee in, maar dat is een goed teken, zo bleek later. We kwamen in de twaalfde minuut op achterstand door een individueel foutje en Foreholte lobte keurig over de kansloze Tessa de bal in ons doel, 0 -1. Niet getreurd, onze boys zijn wel wat gewend en in de 20e minuut was daar een mooie combinatie en een waanzinnig strakke voorzet van Maurits, die Matthijs halfvolley in het doel van Foreholte werkte, 1-1. Het publiek op de banken voor deze fraaie treffer. Helaas weer een foutje van ons in de 24e minuut en de snelle break van Foreholte  leidde tot de 1 – 2. Opnieuw beginnen dus. Tot aan de rust gingen de partijen keurig gelijk op en na de rust was dit gedurende 20 minuten ook het geval.

In de 45e minuut een onderschepping van Pim en zijn doortastende versnelling en afgemeten pass leidde tot een geweldige goal van Bas. Vol op de pantoffel betekende deze “screamer” in de kruising de gelijkmaker, 2 -2. Wij waren in deze fase de bovenliggende partij en na een ingooi in de 55e minuut zette Daan de inkomende Lucas vrij voor de keeper, maar zijn inzet belandde op de paal. Helaas deelde Foreholte in het laatste kwart van de wedstrijd de  lakens uit en speelde daarin beter dan wij deden. Dit leidde in de 70e minuut tot de onvermijdelijke 2 -3. Foreholte bleef daarna ook beter en omdat én Matthijs én Maurits ook nog geel pakten, werd een goed resultaat helemaal onmogelijk. Aangezien we nu elke wedstrijd wel iemand uit het veld gestuurd zien worden, wordt dit wel een puntje van overleg, maar dat zal niet het enige zijn, want ondergetekende hoort iets te vaak wat deze en gene vooral niet willen! De Man of the Match is deze keer Pim; bevlogen en aanwezig zoals ik hem eigenlijk nog niet eerder gezien heb, TOP. Misschien kan een paar weken rust sommige anderen ook goed doen.

Aanstaande zaterdag spelen we de inhaalpot tegen Voorschoten, dan proberen we het publiek alsnog een Kerstkadootje te geven?