Ter Leede JO17-2 – Haagse Hout JO17-1

Een beker inhaalwedstrijd tegen HH stond er vandaag op het programma van JO17-2. Vaste  teammanager Emiel moest dit weekend noodgedwongen verstek laten gaan (beterschap!) en zijn takenpakket werd deze keer dus overgenomen. Daar hoort dan natuurlijk –naast een goed resultaat- ook het wekelijkse verslag bij van de de verrichtingen van dit team.

De bekergroep 3-08 bestaat uit 4 teams, allemaal actief in de 3e klasse. Op papier dus normaal gesproken min of meer gelijkwaardige tegenstanders. In de eerste poulewedstrijd gaf JO17-2 in de laatste minuten een zekere overwinning uit handen door een late tegentreffer van Graaf Willem VAC. Daarna volgden een paar afgelastingen, vandaar nu een inhaalronde in de beker. HH had hun eerste wedstrijd met klein verschil gewonnen dus wel al 3 punten op zak. Om verder te komen in de beker was een overwinning nodig.

Ondanks de herfstvakantie een complete JO17-2, aangevuld met Dave en Gigi die terugkeert van een blessure en weer wat speelminuten kon maken. Met een flauw zonnetje en windkracht 4-5 over de lengte van het hoofdveld prima voetbalomstandigheden. Aan de boys om het publiek te vermaken.

Er werden enkele tactische afspraken doorgenomen met Job en de JO17-2 startte in een bekende opstelling, met Dave en Mau centraal achterin en Pieter en Jip op de backposities. Bart M., Stan en Mats op het middenveld en Thijs en Bart S. voorin op de vleugels en Gigi in de punt van de aanval.

Vanaf de aftrap werd direkt druk gezet en na 30 seconden had de eerste er al in kunnen liggen maar Thijs wist de bal net niet tussen de palen te richten. HH was nog nauwelijks aan voetbal toegekomen toen in de 5e minuut Thijs deze keer wel succesvol afrondde na een voorzet op maat van Bart S. Van dichtbij schoot hij binnen via de keeper in de linkerbovenhoek: 1-0. Een snelle voorsprong dus een veelbelovend begin.

De kansen voor Ter Leede volgden elkaar in hoog tempo op. Gigi had een paar weken stilgestaan, maar had er overduidelijk weer zin in. Door vroeg afjagen van tegenstanders op eigen helft en als diepste aanspeelpunt voorin kreeg hij enkele mogelijkheden maar het zat niet mee in de afronding. De 2-0 bleef uit. Ook werden enkele veelbelovende aanvallen door een vlagzieke wisselspeler van HH ten onrechte ongedaan gemaakt.

TL had de wedstrijd binnen een kwartier kunnen beslissen maar doordat de kansen niet werden benut, bleef HH overeind en zochten ze via uitrappen van de keeper en met lange ballen het offensief.

Voorin hadden ze een paar snellere gasten lopen en TL had –met zon en wind tegen- in het centrum moeite om de uittrappen van de Haagse keeper onschadelijk te maken. Daardoor ontstonden er een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Björn.

In de 23e minuut ging het mis. Na opnieuw een verre uittrap werd  de voorhoede van HH in stelling gebracht en de gelijkmaker binnengeschoten: 1-1.

Gelukkig stond de doelpuntenmaker in buitenspelpositie en werd de treffer afgekeurd. Het bleef bij een waarschuwing voor TL. Aan beide kanten bleven zich dreigende situaties voor de doelen voordoen. TL bleef de beter voetballende ploeg maar HH bleef gevaarlijk in de counter. Uiteindelijk werd voor de rust niet meer gescoord. Dus met een magere voorsprong van 1-0 ging JO17-2 de kleedkamer in.

Na rust werden enkele omzettingen gedaan op het middenveld: Fabian en Mats voor Luuk en Bart M. En voorin Sead voor Thijs. Doel was en bleef om de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen, nu met zon en wind in de rug. HH werd vanaf de minuut 1 op eigen helft vastgezet en eigenlijk kwamen ze de eerste 10 minuten nauwelijks nog van eigen helft af.

Uit een uittrap van Björn kon Gigi net niet lekker uithalen in kansrijke positie en even later werd uit een hoekschop net over gekopt. Maar wat TL ook deed een tweede doelpunt viel niet. HH  bleef er daardoor in geloven.

Een door Job aangehaalde voetbalwijsheid over het gevolg van niet afmaken van kansen ging daarom helaas ook deze keer in vervulling. TL ontsnapte eerst nog met een schot op de paal na een te korte terugspeelbal van Maurits op Björn waar de spits van HH tussenkwam. Maar uit een volgende spaarzame counter later ligt ineens de 1-1 erin.

De gelijkmaker schudde TL wel wakker en de wil om de drie punten te pakken kwam bovendrijven. Halverwege de tweede helft wordt Bart S. op rechts weggestuurd en schiet met een mooie Bergkamp achtige stifbal de 2-1 binnen. HH lijkt rijp voor de nederlaag. Na een half uur spelen komt Bart S. opnieuw goed door op rechts en schiet weer goed in. Jammer genoeg ligt de lat in weg. De bal wordt door HH over de achterlijn gewerkt en TL houdt er een hoekschop aan over.

Een hoekschop met wind mee kan ook een wapen zijn. Stan neemt de hoekschop en brengt de bal hoog voor de het doel richting de koppers Pieter en Maurits. Maar de bal zeilt over alles en iedereen heen en belandt ineens achter in het doel. De beslissing in de wedstrijd: 3-1.

De moegestreden Gigi en Maurits gaan eraf en de wedstrijd wordt rustig uitgespeeld met enkele omzettingen in het team. In de laatste seconde van de blessuretijd incasseert TL nog door slap ingrijpen achterin een onnodige tegentreffer, maar de wedstrijd is gespeeld en er wordt direct na de 3-2 afgefloten. Een wedstrijd die verdiend werd gewonnen maar eigenlijk te lang een wedstrijd bleef. Het bekeravontuur van de JO17-2 gaat voorlopig nog even door. Kom vooral kijken!