Ter Leede JO17-2  –  Hillegom JO16-1  ;  2 – 1

Na het onnodige verlies van vorige week, nu een zware tegenstander. We hadden slechts 10 man, maar gelukkig wilden Jesse, Bas en Jeffrey ons uit de brand helpen. Jongens bedankt. Deze wedstrijd wilden we gebruiken als test voor de komende loodzware tweede seizoenshelft en vandaar voor de eerste keer een 4-4-2 opstelling. Dit vroeg om veel communicatie in het veld en Stan nam daarin de leidende rol op zich en stuurde zijn 4-mans middenveld prima aan. Het leidde ertoe, dat Hillegom maar een spaarzame kans kreeg, dus dat was goed. Zelf creëerden we echter ook niet zoveel kansen, wel in de 15e minuut twee gekraakte doelpogingen van Fabian. Na 20 minuten kwam “good-old” Bas in het veld en hij had slechts 2 minuten nodig om uiterst coolbloedig de 1 – 0 binnen te leggen. Met maatje Jeffrey stond Bas met een snelle break ook aan de basis voor klein kansje van Luuk en toen Bas 1 minuut later er zelf tussenuit sprintte leek de 2 – 0 ook binnen, maar de keep kon redding brengen. Kort voor rust stond Bas weer aan de basis van een aanval, maar pegelde Jeffrey over. Jeffrey is zoveel inspanning kennelijk niet meer gewend, want had languit liggend op het veld even rustmomentje nodig.

Na rust even zonder Stan en die werd node gemist, want binnen 5 minuten scoorde Hillegom de gelijkmaker, 1 – 1. Hillegom ging nu ook meer fysiek het gevecht aan en dat leidde tot een stevig, maar altijd sportief potje mannelijk voetbal. Jongens als Dave, Pieter, Jip en Maurits weten wel van wanten en met Bjorn daarachter staat onze verdediging als een huis. Toen Bjorn in de 50e minuut met een lange bal – Jeffrey het doorkopstation – Bas teruglopend uit buitenspelpositie – door plotselinge algehele motorische storing bij de gehele Hillegomverdediging, uiteindelijk BartS bereikte, liet deze zich niet het kaas van het brood eten en prikte gedecideerd de 2 -1 binnen. Hillegom bleef alles uit de  kast halen, maar wij gaven geen krimp en bleven loeren op onze kansjes. Er kwamen er ook rond de 75e minuut nog twee. Pieter met een kopbal uit een vrije trap en Jesse – kennelijk vanuit buitenspelpositie – pegelde nog snoeihard op de lat. Kortom een nuttige pot, waarin we de ruimtes klein konden houden en daardoor veel duels, waarin we weinig weggaven, maar dus zelf ook nog te weinig voetbalden. Dit laatste kan beter. We gaan eraan werken. Kilometervreter BartM. ging voor de titel, maar Man of the Match deze keer toch echt sturende en stuwende kracht op het middenveld; Stan. Top gozer. Komende zaterdag moeten we door verbouwingen en andere verplichtingen verstek laten gaan, maar op 3-2-18 zien wij u graag weer langs de lijn om u te vermaken.Tot dan.