Ter Leede JO17-2  –  Katwijk JO17-2  ;  3  –  0

Zoals wel eerder vermeld, gebeurt er bij de B2 altijd wel iets en vandaag gaat het dan ook over rectificatie, complimenten, goed gedrag en een goed resultaat en feestelijkheden. Na commentaar van diverse kanten – behalve van de hoofdpersoon zelf – moet deze razende reporter eerst een fout aangaande vorige week rectificeren. Ons tweede doelpunt tegen Voorschoten werd niet gemaakt door Do, maar door Luuk.  Het was een mooie goal Luuk, soms mis ik wat. Daarna de complimenten aan de jongens die deze zaterdag voorafgaand aan hun eigen wedstrijd de B3 hebben ondersteund en daardoor hun eigen wedstrijd deels niet kunnen spelen– het wordt gewaardeerd, mannen! In het kader van het shake-hands en high five programma volgde bij aanvang van onze wedstrijd de champions league-opstelling om voorafgaande de wedstrijd de handen te schudden – al leek tegenstander Katwijk niet van deze afspraken op de hoogte. Vanaf de kant bezien staat het wel stoer, zeker als je daarna weet te winnen.

Het was koud en winderig, maar onze mannen trokken zich daar niets van aan en na een poging van Matthijs in de 2e minuut viel er in de 12e minuut de eerste echte mogelijkheid te noteren; na een combinatie Dave – Matthijs – Dave stuitte de laatste helaas op de keep en een minuut later belandde, na een steekpass van Thijs op Matthijs, diens poging net naast de goal. Er gebeurde genoeg en ook het “ Poortje van Dave”  werd vanaf de kant met gejuich gewaardeerd. Was er in de 21e minuut de kans voor Stan – alleen op de keep, maar net naast gekruld – was er dan eindelijk in de 23e minuut de verlossende 1 – 0 van de voet van Thijs. Wij hielden de overhand en in de 37e minuut kon Stan aanleggen, de eerste schotpoging kwam pardoes weer terug voor zijn voeten en met enige gezonde agressie werd de tweede poging wel doeltreffend door hem binnengeschoten 2 – 0. Daarna lekker rusten en warm worden. Aangegeven om onszelf niet tekort te doen, rustig blijven bij scoringskansen en om baltempo op te voeren (dus minder lopen met de bal).

Het wedstrijdbeeld bleef rommelig en Katwijk probeerde alles in te zetten om ons uit het spel te halen, dit lukte ook gedeeltelijk. We gaven desondanks eigenlijk geen kans weg en hadden zelf de betere kansen. In de 42e minuut schoot Pieter net naast na een mooie actie van Sam en in de 60e minuut stuitten Sam en Matthijs op de keeper. Weer 5 minuten later pareerde deze met een geweldige reflex nog een pegel van Sam, maar toen Mats met een geweldige bal Matthijs wegstuurde had de keeper op zijn inzet geen verweer meer en stond het 3 – 0. In de slotminuten poogde Dave nog tevergeefs tweemaal om zijn tompoezenfeestje dat na de wedstrijd zou volgen nog meer kleur te geven. De mannen lieten zich alle tompoezen goed smaken (dankjewel Dave#1goal) en de supporters moesten het doen met een kaal bakkie troost. Man van deze wedstrijd: Stan – een constante factor op het middenveld met intercepties, steekpasses, goede wedstrijdmentaliteit en vandaag ook weer een goal. Top gozer! Komende zaterdag spelen onze jongens de kraker uit bij SJC.