Ter Leede JO17-2  –  Noordwijk JO17-2 ;  8 – 1

We begonnen de dag met wat tegenslagen, want ondergetekende was nu weer de doppen en hesjes vergeten. Met Julian als toeschouwer en Pim als uitstekende grensrechter zetten onze mannen de tegenstander direct onder druk. Noordwijk was immers in januari een geduchte tegenstander gebleken. En hoewel die jongens echt wel aardig liepen te voetballen, was na 10 minuten al duidelijk dat ze vandaag geen schijn van kans hadden. Al in de 2e minuut vond JeffreyC. na een mooie aanval aanvoerder Bas, maar die miste nog. Slechts 1 minuut later ging Daan op kracht er alleen doorheen en rondde keurig de 1 – 0 af. Weer 1 minuut later een goede vrije trap van Matthijs – u gaat nog meer van hem horen – die pardoes binnen viel. Heel Noordwijk dacht aan buitenspel, maar dat kan natuurlijk niet als niemand de bal raakt, 2 – 0. Weer 5 minuten later volgde er een prima pass van Dave op Daan, die opnieuw het net vond en zo stonden we na 10 minuten met 3 – 0 totaal onverwacht voor. Onze mannen bleven fanatiek doorgaan, Stan vond met een geweldige bal Bas, helaas geen resultaat en Dave pegelde met zijn linker de bal hard tussen de palen, maar de keep was alert. Noordwijk bleef partij geven en scoorden in de 30e minuut een fraaie 3 – 1. Zenuwen heeft Maurits geen last van,die schiet hij gewoon van zich af en zijn mooie schot betekende de 4 – 1.

In de rust gevraagd om door te gaan, omdat we Noordwijk niet tot voetballen moesten laten komen. Dat is ook niet gebeurd. Vaste doelpuntenmaker Stan schoot in de 57e minuut heel fraai de 5 – 1 binnen en 3 minuten later rondde Brendan de 6 – 1 goed af. Pim had even later een typische Pim-bal, die jammer genoeg net over zeilde, maar de slotakkoorden waren voor Matthijs. In de 66e minuut nam hij de bal volley om deze in de korte hoek binnen te kogelen, 7 – 1. Weer drie minuten later een fraaie individuele actie in de beruchte 16 en de tegenstander trapte er in. Matthijs ging als volleerd “Italiaans” artiest naar de grond, waarna deze ene keer onze keeper JeffreyB. de 8 – 1 vanaf de stip mocht maken.

Vandaag genoten van een werkelijk magistrale B2, waar de zon van ging schijnen. Jongens als Dave, Stan, Matthijs, Lucas en Tim die als Haarlemmer olie dit team laten draaien, maar uitblinker en Man of the Match kan vandaag niemand anders dan Joran zijn. Prima invulling als laatste man, maar ook druk zettend op het middenveld van Noordwijk waar dat kon en moest en doorschuivend bij ons balbezit om maar weer een aanval te helpen opzetten, zonder de verdedigende taken te vergeten en tevens ook nog de teamgenoten aansturen. TOP man.  Ook u kunt zaterdag genieten van een heuse derby als u met ons mee fietst naar koploper Warmunda.