Ter Leede JO17-2  –  RCL JO17-4  ;  4  –  0

Na een verplicht weekje rust traden onze mannen nu aan zonder keepster Tessa –succes bij de dames meid – maar met Jeffrey B. Vooraf doorgesproken hoe we met elkaar het gemiddelde van 3 tegendoelpunten per wedstrijd moeten  zien te voorkomen. Dit leverde wat leuke discussies op en dus goedgemutst naar de wedstrijd. Deze stond onder leiding van een beginnende jonge scheids, maar deze leverde een prima job af. TOP. In de 1e 10 minuten vielen er twee pogingen van Dave te noteren, had hun keep een prachtige duik op een fraaie poging van Stan –buitenkantje, schoot Joran na vloeiende combinatie tussen Pim en Bas  over, had Bas een poging, die meer op een rugbyveld thuishoort en trof een vrije trap van Julian ook geen doel, ondanks de wegduikende Stan. U merkt het al, het is Ter Leede dat de klok slaat. Hadden we eerder in het seizoen al met voorspellende familieleden te maken, nu bleek Daan over een glazen bol te beschikken, want bij de start van een actie van Jeffrey voorspelde hij al de 1 – 0; Jeffrey brak door, vond Stan – die vond nog de keeper op zijn weg, maar goudhaantje Matthijs prikte kalm de rebound binnen.

In de rust aangegeven dat we wel keurig volgens de regels der voetbalkunst bezig waren – overal tweetallen, maar ik miste beleving en tempo in ons spel – juist waar wij het van moeten hebben. In de 2e helft kwamen we wat meer los, maar we kunnen zeker beter. Niettemin hadden wij ook nu de overhand en In de 47e minuut draaide Daan weg bij zijn tegenstander en wist de grabbelende keeper dit schot nog te keren tegen de inzet van alweer Matthijs had hij geen verweer, 2 – 0. Daan had sowieso weinig geluk, want een volgende poging belandde op de paal, wat hem in de 1e helft ook al overkomen was. De coach had het zo druk met de volgende wissels, dat ie gewoon het 3e doelpunt vergeten is te noteren. Ik laat me komende zaterdag graag vertellen hoe dat tot stand kwam + de maker. Neemt niet weg, dat met Joran “op” 4 de bedoeling was om meer kort spel – geen lange bal meer – van achteruit te creëren, waardoor ook ons middenveld meer tot hun recht zou moeten komen. Uw reporter heeft geen verstand van voetbal, maar feit is dat Pim in de 65e minuut met prima pass Matthijs vond, maar deze trof nog de keep. 1 minuut later had Pim een geweldige boogbal in huis, waarop de keeper geen antwoord had; 4 – 0. Hier bleef het bij, al kwam Maurits maar net een grote teennagel te kort op een prima bal van Tomas. Kortom een goede overwinning in een wat vlakke, maar gedisciplineerd gespeelde pot en jawel daarbij ook nog eens de nul gehouden.  Matthijs speelde goed, maar Man of the Match deze keer Pim – die lijkt steeds meer zijn draai te vinden en was bij veel opzetjes betrokken en bekroonde zijn optreden ook nog eens met een geweldige goal.  Komende zaterdag zijn deze mannen weer te bewonderen, in en tegen Noordwijk.