Ter Leede JO17-2  –  Voorschoten ’97  JO17-3  ;  12  –  1

Vooraf kort gesproken met onze nieuwste aanwinst Brendan en daarna met mijn collega-coach. De sfeer is de laatste weken zeer goed bij onze winnende mannen en ook vandaag zouden ze ongekend van leer trekken. Daan als mede-coach op de bank keek zijn ogen uit naar zijn collega-spits Brendan, die binnen 1 minuten er twee had in liggen (prima pass Stan en later uit lange bal van Lucas) en ook nog een bal over had geschoten. Matthijs had ook al een keer gemist en in de 15e minuut openden Pim en Brendan een soort schiettent, maar geen score.  De toon was gezet, Maurits was de aanstichter van veel aanvallen met zijn diepgang, maar in de 18e minuut was daar dan toch een prima redding van Jeffrey B. nodig. Pim hanteerde maar weer eens zijn handelsmerk, de vrije trap, de keep moest lossen en Matthijs stelde Tim in staat om de 3 – 0 te scoren. Vijf minuten later goede aanvalscombinatie over 4 schijven  en de 4 – 0 van Matthijs. Die had kort daarna ook nog een geweldige rückfallzieher in gedachten, maar de keep zat er net tussen. Even later had hij geen kans bij de 3e goal van Brendan.  Helaas wist kort voor rust Voorschoten de 5 – 1 te maken. Toch even onoplettend met zijn allen.

De tweede helft was een stormloop op de goal van Voorschoten en het voert te ver om dit allemaal te beschrijven. Wel nog even de werkelijk geweldige goal van Tim, die na een versnelling met een fantastische pegel  vanaf rechts middenveld de lange hoek vond, 6 -1. Pim vond daarna de goed kant van het paaltje 7 – 1, kopte Julian vliegend – opzij allemaal voor dit fysieke geweld – de 8 – 1 binnen,  gleed Brendan, op inmiddels de 2e assist van Bas, de 9 – 1 binnen, kopte Stan eerst een prima voorzet van JeffreyC. over, maar miste Stan knap de bal uit een vrije trap van Brendan – of bukte je nou?, zodat de 10-1 op het bord kwam. Gelukkig wist Stan dan toch eindelijk te scoren uit – weer – een voorzet van Bas en wist ook onze vierde spits JeffreyC.  – met het hoofd – eindelijk zijn doelpuntje mee te pikken, zodat 12 – 1 de uitslag werd.

Man of the Match; iedereen denkt natuurlijk aan Brendan met 5 doelpunten, maar dat is gewoon beginnersgeluk… Ik ga voor onze middenvelder Tim, die altijd onopvallend heel aanwezig is, oog heeft voor positie en ruimte en de juiste maat in zijn passing heeft, in dienst speelt van zijn team en zich daarvoor opoffert, maar vandaag met 2, waarvan 1 geweldig – doelpunt echt opviel. TOP, we gaan je komende weken missen. Wist u dat; Bas in de steigers misschien nog wel beter speelt, dan zonder die steigers; Brendan ook wel eens kan missen; Dave in dit verslag nu toch genoemd is; u komende zaterdag dit geweldige team kunt bewonderen tegen Docos.