Ter Leede JO17-2  –  vv Noordwijk JO17-2 ; 7 – 0

Deze zaterdag licht winterse omstandigheden, al viel het met 1 hagelbui uiteindelijk nog wel mee. Met de snel ingebromde Brendan en later aankomende Joran hadden we prima vervangers voor Pieter en Sead. Jongens bedankt. We hadden ons ingesteld op een zware pot en begonnen gedecideerd aan deze wedstrijd. Al in de 5e minuut werd Sjoerd vrijgespeeld en hij legde de bal beheerst in de lange hoek, 1 – 0. Een kwartier later stuitte opnieuw Sjoerd na een prima steekbal op de keeper. Noordwijk deed in deze fase ook echt mee, maar Bjorn wist een serieuze doelpoging prima te pareren. In de 23e minuut draaide Sjoerd kort weg en ging binnen de beruchte lijnen over de knie van zijn tegenstander. De penalty werd door Maurits binnen geschoten, 2 – 0. Weer 3 minuten later was daar een bekende actie van Brendan en lag het balletje in het net, 3 – 0. Weer 4 minuten later hield Joran de bal, volgens vlagger Stan, net binnen, gaf de actie zelf een prima vervolg om dan ook nog af te ronden, 4 – 0. De combinaties volgden elkaar op en zo werd ook Brendan weer vrijgespeeld, maar diens poging ging voor de verandering eens naast. Nog voor de rust gooide Dave er inmiddels gewoontegetrouw weer een panna uit, zodat we warm de kleedkamer in konden.

In de rust stond maar 1 ding centraal – geen doelpunten tegen. Al direct na de rust werd BartS omver gelopen en de toegekende strafschop werd door Dave tot 5 – 0 verzilverd. Kort erop werd Jip – inmiddels ook gewoontegetrouw – voor verplichte rustperiode heengezonden en konden de toeschouwers zien, dat het team dit inmiddels adequaat zelf oplost. De Noordwijkcoaches legden veel nadruk op goede opbouw, maar wij beginnen bij aanvang van wedstrijden altijd met inzakken tot de middenlijn en juist deze week was ook op de training nog extra aandacht gegeven aan het inzakken, dus met 10 man kwam dit allemaal mooi uit. We weten al een tijdje dat we vooral op de break ook gevaarlijk zijn en waar Noordwijk eigenlijk stuitte op onze muur, vlogen de counters hen om de oren. Was er eerst nog de bal van BartS op de lat, in de 60e minuut was er de prima bal van Fabian op Brendan en diens voorzet werd heerlijk binnengekopt door BartS, 6 – 0. Weer 3 minuten later viel de 7 – 0 door een geweldige bal van Brendan buitenkant voet op BartS, die op zijn beurt weer keurig de bal breed legde op de spurtende Brendan, die afrondde. Luuk stak als linksback nog het hele veld over om uiteindelijk pas te stuiten op de keep en weer even later ging zijn bal net naast. De laatste 5 minuten stonden geheel in het teken van een 3-tal kansen voor Thijs, die een uitstekende wedstrijd helaas net niet wist te bekronen met een doelpunt. Niettemin is Thijs wel degelijk de Man of the Match; kaatste goed, had prima individuele acties en was bij elke aanval aanwezig, zonder de ruimtes dicht te lopen. Top man. De boom en het Kerstdorp staan inmiddels, maar toch zullen wij zaterdag aantreden voor een uitdaging als we voor de extra Bekerwedstrijd spelen tegen UVS. We hopen u op een mooi vuurwerk te kunnen trakteren.