Ter Leede JO17-2  –  VVSB JO17-4  ;  4  –  1

Nadat onze jongens – Matthijs – vorige week flink uitgehaald hadden tegen RCL troffen we nu op een zonovergoten sportpark mede-bollenstrekers uit Noortukkerhout. Zonder Bas en Julian die bij B1 moesten starten en Daan nog in de lappenmand, maar met Niels, die niet had kunnen trainen. Dus 12 man, dat moest kunnen, dacht ik. Dat zou helaas bijna mislopen. Het begon al bij Tim, die zelfs aan 4 blarenpleisters niet genoeg had. Zijn oude schoenen moesten ervoor zorgen dat het zou gaan lukken om te spelen. We begonnen voortvarend, want al in de 3e minuut onderschepte Jeffrey de bal en stuurde gelegenheidsaanvoerder –en spits Lucas weg, die als goudhaantje er wel raad mee wist en keurig afrondde, 1 – 0. Helaas in de 10e minuut maakte VVSB alweer gelijk, 1- 1. Onze boys geven het niet zomaar op, dat weten we van ze, en al 3 minuten na de gelijkmaker wist opnieuw Lucas uit een corner de bal keurig binnen de schieten, 2 – 1. Daarna nam VVSB optisch de wedstrijd over van ons, maar wij konden telkens vanuit de omschakeling gevaarlijk worden, maar misten in de passing de zuiverheid. Niettemin was in de 26e minuut daar Pim, die het veld over stak en Matthijs de kans gunde, maar die trof de lat. In de 32e minuut een prima lange bal op Pim, die geweldig aannam en de bal voor het binnentikken leek te hebben, maar de keeper was attent en veel erger was dat Pim met zijn been vast kwam te staan en geblesseerd de strijd moest staken. Sterkte Pim. Gelukkig wilde Bas voor ons vlaggen en zelfs zijn voetbalspullen aantrekken, zodat hij in geval van nood zou kunnen invallen. Dat bleek niet nodig, maar het toont wel zijn teamspirit. TOP.

In de rust afgesproken, dat we in elk geval niet meer onszelf in de problemen zouden brengen met half afgeslagen ballen en te proberen om de combinaties met elkaar te zoeken. Laat dat nou meteen lukken, want al in de 45e minuut vindt Niels Maurits, die direkt doorpasst op Tim, die zelfs mét blaar een slim steekpassje heeft op Lucas die op zijn beurt vanaf de achterlijn keurig de bal voortrekt, waar uiteraard Mathijs het vonnis velt, 3 – 1. En of deze mannen kunnen combineren.  Kort erop weer een snelle aanval, waarbij Lucas met de hak (en de hand) de bal meenam en afrondde, maar de scheids had er goed het oog in en dit feestje ging dus niet door. Even later vond onze vrije-trappen-specialist  Matthijs, maar die knalde net naast. Nu lijkt het net of VVSB niet mee deed, maar dat is zeker niet het geval, alleen liepen die mannen zich constant stuk op met name Dave. En als Dave en Stan uitgespeeld werden, dan rapte Job op de bank “wij hebben geen stress, want wij hebben Tess”. Terecht ook, want in de 67e minuut waren er kort achter elkaar twee prima reddingen nodig van onze doelverdedigster en in de 70e minuut weer 2x Tessa, en 1x de lat. Tussendoor had Lucas op aangeven van Matthijs inmiddels de  4 – 1 gescoord en tegen het einde van de wedstrijd miste hij nog net de kans op zijn 4e en onze 5e. Niet getreurd, want de buit was binnen, al kunnen wij echt veel beter, maar dat laten we volgende week weer zien.

Nu zoek ik altijd een Man of the Match en dan zou je denken aan kanshebbers als Tessa, Dave en natuurlijk Lucas met 3 doelpunten, maar die titel gaat naar Tomas. Die had een behoorlijk behendige, snelle en fysiek sterke tegenstander – en na 5 minuten heb ik overwogen om hem om te wisselen – maar blij dat ik dat niet gedaan heb. Want Tomas pakte het geweldig op, zat hem op de huid, hield het koppie erbij en heeft die tegenstander er volledig onder gekregen en gehouden.  Alleen voor hem al zou u eens moeten komen kijken.