Ter Leede JO17-2  –  Warmunda JO17-1  ;   1 – 2

Op deze koude , maar gelukkig droge zaterdag, mochten onze jongens weer een poging wagen om de winst te grijpen. Helaas met Daan wegens ziekte alleen coachend beschikbaar op de bank en Matthijs weg ivm schoolverplichtingen en Dominic naar B1, en Bas en Dave slechts een halve wedstrijd beschikbaar. Zij moesten alledrie aansluiten bij de B1. Gelukkig sloten Thijs en Pieter uit de B4 weer bij ons aan, omdat zij terugkwamen uit een nachtwedstrijd. Omdat ondergetekende deze twee jongens eerder langs de lijn mocht begroeten, miste ik gewoon ons doelpunt in de 5e minuut. Het verhaal gaat dat de bal via de lat toevallig op het hoofd van onze topscoorder Lucas belandde, en die knikte keurig  de 1 – 0 binnen.  Het gejuich langs de lijn was iets minder hard, want een vaste supportster had deze wedstrijd niet gehaald, sterkte. Helaas had onze Pim even een blackout, liet zich de bal ontfutselen en de tegenstander maakte dit koel af, 1 -1. Dave probeerde 1 minuut later met zijn chocolade been af te ronden, maar dat lukte niet. In de 19e minuut prima voorzet van Jeffrey, maar nu kon Lucas net niet zijn tweede maken en ook Bas weer 3 minuten later kon na een prima pass van Tomas het net niet vinden. Tomas had deze wedstrijd zijn plek sowieso helemaal gevonden en leefde zich compleet uit met prima instappen, doortastend ingrijpen, goede passing en liet geen spaan heel van zijn direkte tegenstander.

Na de rust liet Thijs meteen zien, dat het een heel vervelend ventje is – in de goede zin van het woord en zijn opponent heeft elke bal alleen nog maar een lange haal gegeven. Daar maakte Warmunda in de 2e helft toch erg veel gebruik van en dat gaf ons problemen. In de 52e minuut greep Tessa prima in op een uitbraak van Warmunda en Pim kon kort daarop zelfs tweemaal uithalen op een voorzet van Thijs, maar kreeg de bal niet door de blauwwitte muur. Het is dan jammer, dat na weer zo’n lange haal uitgerekend Tomas voor 1 keer mis zat en dat de tegenstander dit ook meteen afstrafte, 1 -2. Het was de 60e minuut en toen besloot Jeffrey, dat hij ondanks die vermaledijde spitspositie zich toch wilde laten zien of was het voorafgaande uur een lange warming-up ivm kou?  We zullen het nooit weten, maar ondanks alle inspanningen bleef deze wedstrijd gelijk opgaan – net als in de Beker trouwens – en kwamen wij niet meer tot scoren.  Pieter besloot dat hij iets eerder wilde douchen en de scheids was hem terecht terwille.

Ik hoef het team geen complimentjes meer te maken omtrent de inzet, want daar is niets mis mee, maar ik mis de durf in opbouw, het combinatiespel  (snelheid en zuiverheid van spelen) en we zullen minder moeten gaan weggeven, want 10 doelpunten in 3 wedstrijden is uiteraard teveel. Hopelijk lukt het jullie komende zaterdag onder begeleiding van Martijn om de punten uit Leiderdorp mee te nemen. Man of the Match deze keer natuurlijk Tomas, want 1 foutje bepaalt natuurlijk niet of iemand goed/slecht gespeeld heeft, en hij speelde echt een goede pot. Succes zaterdag mannen.