Ter Leede JO17-2 – Warmunda JO17-1

Ter Leede JO17-2 – Warmunda JO17-1 : 2 – 2
De spoeling in de B-selectie is deze weken erg dun. Schipperen en schuiven met spelers dus. Thom Souman en ook deze week weer Stijn Veenenbos kwamen ons versterken. Hartelijk bedankt jongens. Een gehandicapt team dus, ook omdat Joran slechts 20 minuten bleek te kunnen spelen, gelukkig was Jeffrey Clemens al vroeg aanwezig en mocht hij van Job aansluiten bij de B2, zodat wij 2 half inzetbare wissels hadden. Wat noodzakelijke omzettingen, zodat er nog enige balans in het elftal zat, Lucas kwam daardoor deze keer op linksbuiten terecht, en hoopvol beginnen maar. Ook deze wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af en Tessa had eigenlijk niets te doen, hoewel Warmunda een optisch veldoverwicht had, maar waar wij wat kleine kansjes afdwongen. Daan had al 4 pogingen gedaan, totdat hij een leuk meisje in het oog kreeg en toch iets meer wilde laten zien. Dit leidde in de 39-ste minuut tot een ware krachtexplosie van ons “beest” en de 1 – 0 was een feit. Dit inspireerde Lucas, maar hij stuitte in de 40-ste minuut op de keeper. Warmunda had tijdens de rust duidelijk te kennen gegeven dat zij veel beter waren en zoiets werkt als een rode lap op een stier bij onze jongens. Een slechte uittrap van hun keeper kwam in de 48-ste minuut bij Daan terecht en die schoot onmiddellijk droog binnen. Als Daan door had gehad dat Julian inmiddels met zijn inspiratiebron zat te appen, had ie er vast nog een paar ingeschoten. Wij bleven op de counter nog wel actief, maar het warme weer, pijntjes en de beperkte mogelijkheden aan de kant eisten hun tol binnen de lijnen. Warmunda pakte steeds meer het initiatief en dat leidde in de 53-ste minuut tot een goede 2 – 1. In de 60-ste minuut maakten zij zelfs de gelijkmaker, volgens velen na een prachtige sleepbeweging met de rechterhand, hands dus. Jongens niet klagen; je krijgt een scheidsrechter naar het nivo waarop je zelf speelt. Dus; willen we een professionele scheids, dan moeten we zelf ook veel beter/hoger spelen! Zo simpel is dat. Zeker omdat we uiteindelijk nog kansen op de winst lieten liggen, want in de 67-ste minuut teisterde Daan – jawel, weer hij – de lat en ook Joran knalde de rebound op diezelfde lat. Het had ook nog anders kunnen lopen, maar Stan, Dave en Tessa wisten gezamenlijk een laatste kans voor Warmunda nog voor de lijn te keren. Hoewel iedereen in de kleedkamer wat teleurgesteld was, moeten we ons wel realiseren mannen, dat we een zware pot hebben gespeeld tegen een goede tegenstander en met veel handicaps aan onze kant en daar hebben we met elkaar en met keihard werken toch een punt uit gehaald. Dat is zeer positief en dan past alleen respect van de coach naar jullie toe. Proficiat. Na deze wedstrijd vlogen er weer diverse spelers uit om bij te springen bij A2 + A3, of bij hun eigen team te gaan voetballen – ik geef het je te doen. Dankjewel mannen voor de verenigingsspirit die jullie zo aan de dag leggen, TOP.
Als man van de wedstrijd zou Stan geen flater slaan, want die gast speelt echt heel slim, en ook Dave of Maurits zouden hiervoor in aanmerking kunnen komen, maar het gaat toch naar Daan, al was het maar als pleister op de wonde (of heeft zij nog gebeld?).
Komende zaterdag kunt u dit team weer bewonderen en hopen we opnieuw een goede pot op de mat te leggen. Tot dan.