Ter Leede JO17-2  –  Woubrugge JO17-1 ;  2  –  3

De bal rolt weer, gelukkig. Met keeper Björn geblesseerd op de bank, maar met invalkeeper Damian- dankjewel TOP. Voor ons betrof het een inhaalcompetitiewedstrijd, maar omdat we inmiddels de nieuwe voorjaarscompetitie ingaan, was het eigenlijk meer een oefenwedstrijd. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Door een ongelukkig moment verspeelden we in de 5e minuut de bal en Damian had geen schijn van kans; 0 -1. Toen we vervolgens in de 7e minuut uit een corner een fantastische kopbal tegen kregen, 0 – 2, leken we al geslagen nog voor de wedstrijd goed en wel begonnen was. De trouwe lezers weten het inmiddels wel, onze jongens geven zich niet zomaar gewonnen, en ook nu richtte het team zich op. De 1e helft nog wel wat schuchter, maar desondanks al een viertal prima kansen. Te beginnen in de 12e minuut; na een prima snelle combinatie over 4 schijven prikt Joran op assist van Thijs de bal naast, 2 minuten later legde Luuk een voorzet prima neer voor Thijs, maar die stuitte op de keeper en in de 30e minuut een geweldige bal van Thijs op Mats, maar ook hij vond de keeper op zijn weg. Als sluitstuk voor de rust nog een poeier van Fabian, die de keeper kon keren en de rebound kon Luuk net niet afronden.

In de rust klein beetje boos, omdat we soms te afwachtend zijn, te veel loze ballen – veroveren we goed de bal, maar dan te vaak geen goed vervolg, en te weinig beweging zonder bal. Kortom meer geloof in onszelf en elkaar, vechten voor elke grasspriet en meer overtuiging – vooral ook voor de goal. Vervolgens gaan we beginnen en binnen 3 minuten zit Dave, samen met zijn “broeder in het kwaad van Woubrugge”, alweer aan de kant – hij wilde voor wat meer ruimte op het veld zorgen! Onze overige tien jongens lieten zich in elk geval van de beste kant zien en in die 10 minuten vond Sjoerd de keeper op zijn weg, was het 1 minuut later zelfs een schiettent op de goal van Woubrugge, volgde de ene na de andere aanval elkaar op en kon BartS. gewoon rechtdoor lopen, maar prikte net naast. Gelukkg doet BartS altijd wat je van hem vraagt en in de 63e minuut rondde hij een assist van Joran beheerst af; 1 -2.

Het publiek ging er nog maar eens goed voor staan, want wij hadden het spel volledig in handen en de kansen bleven maar komen én we bleven maar missen. Woubrugge had vervolgens aan 1 uitval genoeg, opnieuw foutje bij ons en de 1 – 3 was een feit. Toch gingen we er nog altijd voor en BartS schoot nog strak over, net als Stan. In de 79e minuut joeg Thijs nog maar weer eens goed door, wij veroverden de bal, Pieter (zonder rode kaart) haalde de achterlijn en zijn strakke voorzet werd razend knap binnenkant voet binnen gevolleerd door Sjoerd, 2 – 3. We hadden meer verdiend, maar we kunnen met een goed gevoel terug kijken op deze pot, die we met 10 -3 hadden moeten winnen (zeker weten Thijs). Man of the Match deze keer – met afstand en iedereen, zelfs Dave, was het daar overeens; de scheidsrechter. We zien u graag komende zaterdag weer en beloven dan beter te beginnen tegen sv Hillegom.