Ter Leede JO17-3 Super bedankt Rijnsburgermannen!

Ter Leede J017-03 – Rijnsburgse Boys J017-03  eindstand 2-4

De weken vliegen om. De afgelopen week hebben niet getraind op woensdag. Ter Leede voerde onderhoud uit aan de veldverlichting. Prachtig om te zien hoe ons sportpark er altijd bij ligt ( in vergelijking met veel andere sportparken ) en mooi dat er ook zichtbaar onderhoud wordt gepleegd. Nieuwe led lampen in de masten om de velden goed te verlichten. Top! Aanstaande woensdag gaan we dat vast merken.

Zoals al eerder aangekondigd gaan we het wat zwaarder krijgen de komende zaterdagen. Eerst Rijnsburg thuis en dan Katwijk uit. Onze oproep aan de mannen had geholpen. Alleen de geblesseerden Brett en Lucas Versluis hadden zich afgemeld. Brett hoopt er weer snel bij te zijn, voor Lucas wordt dat pas na de winterstop waarschijnlijk.

De wedstrijd startte bijna op tijd. Iedereen stond al klaar op het veld toen de scheidsrechter aangaf dat hij kleurenblind is. Het shirt van Rijnsburg en Ter Leede leek in zijn ogen identiek, dus in allerijl moest het uittenue aangetrokken worden. Gelukkig kon ook de scheids nog zijn blauwe tricot omwisselen voor een voor ons totaal onbekende kleur en we konden van start. Al snel merkten we dat Rijnsburg niet voor niets hoog op de ranglijst stond. Een fysieke ploeg met een paar hele handige spelers. De druk stond er direct op en dat maakten de meesten van ons flink onrustig. Vrouw en kinderen eerst in plaats van de bal naar dezelfde kleur spelen. Het duurde dan ook niet lang of de bal lag bij ons in het netje. Zo en nu voetballen, zeiden wij langs de kant. Dat leverde zowaar heel snel de 1-1 op van Marijn. Een prachtig schot van buiten de 16 meter. Vlak voor rust werd Frank door de rechtsback onreglementair gestuit binnen de 16. De scheids wees resoluut naar de stip. Helaas werd de pingel een prooi voor de keeper. Ruststand 1-1

We waren niet ontevreden, gaven we de mannen mee in de kleedkamer. Probeer rustig te blijven en blijf op 2 benen staan, niet te snel de bal willen veroveren en dus niet altijd instappen en erachter blijven..

Nou de 2e helft was exact 10 seconden bezig en drie spelers van Ter Leede hapten als gekken naar de bal, stapten te vroeg in, en de bal lag weer in ons netje, 1-2. Opnieuw beginnen dus weer.

Door de diverse wissels en niet geheel fitte spelers konden de mannen het tij niet meer keren. Tijdens de rust vroegen wel 5 spelers een wissel aan, omdat ze niet fit waren. We hebben best veel spelers maar helaas konden we niet ingaan op hun wensen. Karakter tonen, voor ons, je teamgenoten en vooral jezelf! Dat ging best aardig, vonden wij. Echter het was niet genoeg om dat te brengen dat nodig is om van Rijnsburgse Boys te winnen. Rijnsburg liep uit naar 1-3 en niet lang daarna 1-4. Marijn deed vlak voor tijd nog wat terug, maar de wedstrijd zat op slot. Een verdiende overwinning voor Rijnsburgse Boys.

Opnieuw een leuke tegenstander met leuke begeleiding en ouders langs de lijn. Een kopie van ons team met het verschil dat er bij Rijnsburgse Boys iets meer te lachen viel.

Na afloop van de wedstrijd haalde de laatste man van Rijnsburgse Boys met ontbloot bovenlijf nog even 5 ballen uit de sloot achter veld 8. Super bedankt Rijnsburgermannen!

Onze mannen zochten teleurgesteld de kleedkamer op. Wij vroegen ons af hoe de wedstrijd was verlopen als we aan het einde van de 1e helft de penalty wel benut hadden. We zullen het nooit weten.. Gelukkig werden in de kleedkamer al weer de plannen voor de rest van het weekend besproken en werd de wedstrijd alweer een vage herinnering..

Mannen niet getreurd om deze tegenvaller. We hebben een leuk ploegje en kunnen goed bovenin meedraaien. De slag is wel verloren, maar de strijd niet. Op naar volgende week, Katwijk uit. Hopen dat Brett onze keeper weer fit is..

Later..

 

De begeleiding

  1. Wij begeleiders besloten na de wedstrijd unaniem dat we de volgende wedstrijd maar weer marsen en snickers uitdelen vóór de wedstrijd en hopen dat ze daarmee iets minder hongerig naar de bal zijn. Te hongerig is ook niet goed namelijk…

Opnieuw ontwaarden wij een hoog blonde toekomstig hockey international langs de lijn. Ze had dit keer haar vader meegenomen om ervoor te zorgen dat ze weer op tijd kon zijn voor haar eigen wedstrijd ergens in het land. We hebben ons maar even voorgesteld en de complimenten ook aan haar pappa gegeven. Vaders en hun dochters….