Ter Leede JO17-3 – VVSB JO17-3: 4-1

Bestond het team aanvankelijk uit het (te) royale aantal van 18 spelers, worden er alsnog 3 lid-af, zijn er meteen 2 geblesseerd en heeft 1 het vaak te druk om te komen. Als er de eerste zaterdag van de competitie dam ook nog 2 afmeldingen zijn, dan heb je zowaar 3 invallers nodig! Bart Meijer, Bart Sloof & Luuk Souman zorgden voor de nodige versterking, hartelijk dank daarvoor (ze gingen er helemaal voor, want ze vielen zelfs in op de teamfoto). Het was een leuke wedstrijd om te zien. Alhoewel Timo als vlagger weinig te doen had, omdat vooral aan de kant van VVSB gevoetbald werd, was het toch spannend. De bal kwam wel in de 16, maar VVSB had een goede keeper. Na een kwartier scoorde Bart Sloof de 1e goal met een afstandsschot. Daarna had iedereen wel weer een paar keer de bal gehad toen Jesse over links opstoomde. Hij omspeelde een tegenstander die al languit lag en ging zelf ook languit toen hij schoot, maar… hij zat! De scheidsrechter trok even later een gele kaart voor een speler van VVSB: hij kwam in met gestrekt been en vloerde Pieter, die op dat moment op één been stond, omdat hij net de bal weg trapte.

Ter Leede had veel kansen en af en toe was er een uitbraak van VVSB die op een goede verdediging van Ter Leede stuitte. Bart Sloof had inmiddels het vlaggen overgenomen van Timo. Lucas V. zag z’n aanval eindigen doordat de keeper de bal vlak voor z’n voeten weg kaapte. En Pieter nam een vrije trap op 25 meter, die rakelings over het doel heen ging. De middenvelders bleven de bal naar voren brengen en vlak voor rust kon Luuk lekker uithalen en schoot de bal van buiten de 16 in de kruising: 3-0. Bijna hadden alle drie de invallers gescoord, want Bart Meijer had ook nog een mooie kans op het doel. Na de rust kwam VVSB wat vaker richting het doel van Ter Leede. Uit een hoekschop scoorde Koen in de kluts 4-0. Gelukkig had Lucas M. een paar mooie reddingen. Helaas ging er in de laatste minuut toch nog eentje in. Ook Jeroen heeft z’n eerste ervaring met vlaggen opgedaan. Eindstand: 4-1.