Ter Leede JO17-3 Wij maken het mee…

Fc Rijnvogels JO17-03 – Ter Leede JO17-03 zaterdag 05-10-2019 eindstand 0-4

De mannen stonden alweer voor hun 2e competitie duel. De 1e was een ouderwetse burenruzie. Deze wedstrijd werd in afwezigheid van 2/3 van de staf afgewerkt. De afwezigheid van een groot deel van de begeleiding had kennelijk een bevrijdende werking. Met maar liefst 6-0 werd de buurman terechtgewezen. Vorig seizoen werd er nog 2 keer verloren van dezelfde opponent.

Konden we deze lijn doortrekken op ‘de Kooltuin’ de thuishaven van de fc Rijnvogels? Nou dat was de vraag natuurlijk. Op de vrijdagavond en in de loop van de ochtend op matchday ontving de begeleiding een paar verontrustende apps. Een verjaardag die op het laatste moment in het geheugen sprong en werkafspraken op de zaterdagmiddag zorgden ervoor dat we ondanks 16 spelers op de lijst toch een uur voor aanvang van de wedstrijd 1 speler tekort gingen komen in de 2e helft???? Alle zeilen bijzetten dus even om voor een goede bezetting te zorgen. Mats werd met grote spoed van een bruiloft in Amsterdam getrokken en Lior Lindhout werd van zijn huiswerk afgehaald. In alle hectiek werd Jasper onnodig opgeroepen. Excuses hiervoor. Hulde aan deze mannen en de medewerking van hun ouders om het allemaal maar weer voor elkaar te krijgen.

De wedstrijd werd tegelijkertijd met het vlaggenschip van Rijnvogels afgewerkt. Wij dachten dat iets eerder afreizen naar ‘de Kooltuin’ wel handig was in verband met de verwachte drukte. Daar bleek geen sprake van. Meer dan voldoende parkeerruimte, een half lege kantine en flinke onderbezetting in de jeugdkamer viel ons deel. Alleen bij het visboertje was het druk en moesten we even wachten op een smaakvol portie kibbeling.

We mochten ons omkleden in de catacomben van het sportpark, normaliter het koninkrijk van de selectie van de Rijnvogels. We speelden onze wedstrijd op een lekker grasveld in de hoek van het complex. Het gras was wel wat stroperig, maar daar hadden de spelers van Rijnvogels meer last van.

Vanaf de 1e minuut waren de rollen duidelijk. Ter Leede was in balbezit en viel aan, de Rijnvogels beperkten zich tot verdedigen en grepen alle middelen aan die de tv beelden wekelijks aan ons tonen. Gedurende de 1e helft nam de irritatie toe bij onze mannen. Het schoppen, shirtje trekken en wat er allemaal bij kwam kijken begon flink irritant te worden en het werd steeds moeilijker om er niet over te klagen bij de scheids. Tot overmaat van ramp probeerde Frank zich randje 16 letterlijk los te rukken van een rechtsback en werd hiervoor bestraft met een vrije trap tegen. Gelukkig had Marijn zich bewezen met een snoeihard afstandsschot in de bovenhoek en stond de meer dan terechte 0-1 al op het bord. Dat was dan ook de ruststand.

In de wandeling terug naar de catacomben kwam de scheidsrechter met een verzoek aan Ter Leede om niet zoveel meer te klagen over zijn prestaties. Daar tegenover stelde hij dat hij inmiddels een overleg met de Rijnvogels achter de rug had over hun vaak onhandige en te harde speelstijl. Oftewel Rijnvogels niet meer schoppen en Ter Leede niet meer praten, anders moest de scheids overgaan tot het uitdelen van gele kaarten.

Met deze gezamenlijke afspraak begonnen we aan de 2e helft. Het initiatief van de scheidsrechter had gewerkt. De 2e helft was een stuk vriendelijker en er werd meer gevoetbald dan gestreden. Onze mannen leken bevrijd en speelden Rijnvogels compleet van de mat. Teun, Justin en Davy tilden de stand naar 0-4. Het had ook zomaar 0-8 kunnen worden als het vizier wat scherper stond maar we geloven niet dat er iemand was die zich daar druk over maakte.

De 2e wedstrijd werd dus ook met ruime cijfers gewonnen en het was onze tegenstanders nog niet gelukt om de bal over onze doellijn te krijgen. Volgens Lior hadden we ook de cornervlag in het doel kunnen zetten, maar daarmee zouden we onze weer meer dan prima spelende verdediging te kort doen. De mannen van JO17-03 spelen steeds meer als een team en het maakt niet meer uit wie een doelpunt voorkomt of wie de bal er in schiet. Ze opereren als een geoliede machine. En daar kunnen wij langs de kant alleen maar van genieten.

Hulde mannen!

De komende 2 weken verwachten we meer tegenstand, dus lekker trainen en alleen afmelden als het echt niet anders kan. 😊 We kunnen hier op tijd naar bed op vrijdagavond aan toevoegen, maar we denken niet dat dat zinvol is dus dat doen we dan ook maar niet…

PS

Wisten jullie dat onze links back een deootje opdoet voordat hij de wedstrijd begint? Hoezo rekening houden met zijn tegenstander..

Wisten jullie dat wij een keeper hebben die graag op zijn lijn blijft. Dit doet hij, zodat hij lekker in de schaduw kan staan in plaats van in het zonnetje…

Wisten jullie dat onze mannen nog graag een mars of snicker eten tijdens het omkleden? Anders zijn ze wat flauwig….

Wij maken het mee…

De begeleiders