Ter Leede JO17-3 wint na goede trainingsweek

 Ter Leede JO17-03 – DOSR JO17 eindstand 4-3

De tweede en 1e thuiswedstrijd van het seizoen stond op het programma. DOSR thuis ontvangen op een duidelijk acceptabeler tijdstip dan vorige week. Ook DOSR had de 1e wedstrijd in deze bekerronde gewonnen, dus het zou uitdraaien op een strijd om de poulewinst.

Even terug in de tijd. Afgelopen maandag en woensdag hebben de mannen getraind. Ik weet even niet hoeveel er zich op maandag hebben gemeld, maar op woensdag was het volle bak. Maar liefst 14 man van de 16 meldden zich op de training. Top mannen. Na een uur en een kwartier trainen dacht ik dat de mannen het wel welletjes vonden en riep de mannen bij elkaar. Ik kreeg de volgende reactie: “ Wat?? Waarom?? Gaan we nu al stoppen??” Ik viel van mijn spreekwoordelijke stoel…. Om het beeld compleet te krijgen is het handig om te weten, dat we moesten uitwijken naar een veld zonder verlichting en ik om kwart voor negen nagenoeg niet meer kon onderscheiden wie er nu precies aan de bal was, als gevolg van de invallende duisternis….

Terug naar de wedstrijd. In tegenstelling tot vorige week was het nu Ter Leede dat vanaf de aftrap dicteerde. Er werd goed samengespeeld in een gewijzigde opstelling. Brett was weer terug. Hij pakte direct het podium met een paar goede reddingen. Voordat DOSR gevaarlijk kon worden stond de 1-0 al op het scorebord. Daan was hiervoor verantwoordelijk. De 1-1 kwam een beetje uit de lucht vallen. Een wilde trap naar voren belandde tussen de verdedigers in en werd een prooi voor de linksbuiten van DOSR. Met zijn 195 cm lengte en 7 mijlslaarzen was hij iedereen te snel af. Ook Brett had het nakijken. 

Na de 1-1 telde ik wel 6 scoringskansen voor Ter Leede. Zij stierven allen in schoonheid en goede bedoelingen. Na de 6e vond de scheids het wel welletjes en floot voor het rustsignaal.

Nou, dan denk je even snel naar de kleedkamer, wat drinken en dan weer terug. Het lag toch iets anders. Namelijk we speelden op veld 5. Veld 5 ligt ongeveer in Voorhout. We hadden kleedkamer 27 toegewezen gekregen. Kleedkamer 27 ligt binnen de grenzen van het Teylingen koninkrijk. We hadden dus beter de taxi kunnen pakken… Het pendelen duurde bijna net zo lang als de 1e helft en vergde ook zoveel energie.

En dan komt dat 2 keer per week trainen tot zijn recht. DOSR had er veel meer last van dan onze mannen. Nadat de scheidsrechter de seinen weer op groen had gezet regende het kansen voor het doel van DOSR. DOSR had zijn kleinste speler op doel gezet en dat bleek toch een verkeerde keuze van DOSR. Zowel Jasper, Marijn en Daan namen het keepertje zwaar onder vuur. Dat leverde al snel 2 extra doelpunten op. Jasper had er overigens nog wel 4 op zijn schoen, maar deze werden allemaal verijdeld door DOSR.

De mooiste werd toch wel door Teun gemaakt. Jawel Teun scoort niet vaak, maar deze was toch wel mooi. Op links werd de verdediging van DOSR door Marijn, Jasper, Duco en Daan helemaal zoek getikt. De voorzet van Jasper werd panklaar op het hoofdje gelegd van Teun. Teun kopte de bal keurig in.

DOSR zette nog even alles op alles. Inmiddels speelden we al 2 x 10 minuten met 10 man. Eerst beging Stan een overtreding op een aanvaller van DOSR, althans zo zag de scheidsrechter het. Stan naar de kant en een pingel tegen. Toen Stan inmiddels terug was trapte Marijn de bal in het doel, nadat er al gefloten was. Na een eerdere waarschuwing aan het adres van Marijn  werd dit bestraft met een gele kaart en opnieuw een man minder in het veld. Met een man meer geloofde DOSR er weer in en bracht de score terug naar 4-3.

In the dying seconds verrichte Brett nog een prachtige redding en voorkwam hiermee een onterecht gelijkspel.

De les die we hieruit nog steeds beter moeten leren is: 

hoofd erbij houden in balbezit en balverlies en blijven voetballen als een team

Vorig jaar liepen we hierdoor nogal eens tegen een onnodige nederlaag aan. 

Mannen, het is toch beter voor de harten van jullie begeleiders en ouders langs de kant als jullie het niet zo ver laten komen. Het had wat ons betreft ook gewoon 8-1 mogen worden..

De komende week weer lekker trainen. Alhoewel, er zijn een aantal spelers met kleine pijntjes. Dat is heel normaal aan het begin van het seizoen. Dat betekent wel dat je maar 1 keer moet trainen ipv 2. We zetten nu niet de deur open naar 1 keer trainen, maar wijzen jullie er op dat je goed naar je lichaam moet luisteren. Als je dit negeert volgt een blessure, waardoor je enkele weken niet inzetbaar bent. Het gaat nou net zo leuk, dus dat wil je niet..

 

Komende zaterdag spelen we thuis tegen fc Lisse om 11.30 uur.

 

Komt dat zien!!

 

De begeleiders