Ter Leede Jo17-4 Een zonnige perfecte zaterdag

30-3-2019 ; Quick Boys JO17-6  – Ter Leede JO17-4 ; 0 – 9

U had van mij  nog verslag tegoed. Wij vertrokken met liefst 5 invallers naar een pittige tegenstander, want Quick Boys is nooit makkelijk. Max, Davy, Harvey, Kuerten en Sjoerd bedankt. De auto moest bij deze grootste voetbalvereniging betaald worden geparkeerd – want een postzegel als parkeerplaats! De zon scheen volop, lentekriebels en goede zin om er iets moois van te maken. Oude bekenden die elkaar opeens in een kleedkamer weer eens tegenkomen om een lekker potje te voetballen en ouders die stonden te genieten. Je vraagt je af, waarom we niet in de zomer voetballen. Quick Boys zag er groot en dreigend uit en Max moest als eerste ingrijpen, door beetje korte terugspeelbal. Het was Max toevertrouwd, die is aan de grond ijzersterk, dus wij met de schrik vrij. Daarna was het 1e half uur alles Ter Leede dat de klok sloeg. De bal ging direkt van voet tot voet, er werd zonder bal bewogen en iedereen wilde dat ronde ding hebben. Kortom QB werd over het hele veld weggetikt. Het eerste doelpunt kwam uit individuele actie van linksback Sjoerd, hij begon – iedereen week – en dus hij kon zo doorlopen om de bal in de goal te prikken, 0 – 1. Daarna wist de keep tweemaal redding te brengen, maar in de 9e minuut schoot Pascal droog de 0 – 2 binnen. Even later kwam Harvey prima door, maar hier had de keeper weer antwoord op. QB schakelde om naar 4-4-2 en ondanks maatjes voor 1 dag, Kuerten, Derek en Davy moest Max in de 27e minuut weer aan de bak, maar won weer die tweestrijd. In de 35e minuut was daar een prima steekbal van Mats op Koen, die haalde fraai uit, maar daar was die vermaledijde keeper weer. Uiteindelijk was het opnieuw Slalom-Sjoerd die weer compleet alleen op avontuur ging en de 0-3 aantekende. Rust. De jongens aangespoord om te blijven combineren en vooral positioneel goed te blijven staan. Toch was het opnieuw Max, die al zwevend redding moest brengen 1 minuut na de rust. Daarna pakten wij het initiatief direkt weer, stuitte judo-Milan op de keeper in de 50e minuut, maar 9 minuten later stak Kuerten het veld over, maakte de een-twee met Koen en schoot de 0 – 4 binnen. Toch beet QB weer van zich af, troffen ongelukkig de paal in de 61e minuut, of is het het beschermengeltje van Max op de lat? Maakt niet uit, in dezelfde snelle uitval van Harvey vond hij met prima assist Pascal die de 0 – 5 binnentikte. Kort daarop weer een pass van Harvey op een presenteerblaadje aan Pascal, maar diens poging ging deze keer naast en uw reporter moest dus krassen, want had het doelpunt al opgeschreven. In de 70e minuut deedd Sjoerd weer van zich spreken en maakte de 0 – 6 en twee minuten later pegelde Kuerten op aangeven van Mats de 0 – 7 binnen. Weer even later prima ombinatie tussen Kuerten en Sjoerd waar Sjoerd de 0 -8 maakte. Davy vond dat jammer, want stond al klaar om de pass van Sjoerd binnen te tikken, maar die pass kwam dus niet. In de 78e minuut was daar weer Sjoerd, vond nu wel Pascal, die de eindstand op het bord bracht; 0 – 9. De jongens konden nagenieten onder lang douche, de ouders van de zon en de coach had de afgelopen week genoeg om te schrijven ; een bezwaar tegen de parkeerboete, maar dat mocht de pret niet drukken  – “ a perfect day “ van Lou Reed ging dan ook door het hoofd op de terugrit. Ik zie u graag zaterdag weer.