Ter Leede JO17-4 is lijstaanvoerder na het nodige viswerk

Ter Leede JO17-4  – RCL JO17-5;  Eindstand 7 – 3

Vandaag  zonder Mats, maar met Davy en LucasS. Jongens bedankt. Zo stonden we bij aanvang met 12 man en dat was ook wel nodig zou blijken. Het waaide zaterdag een beetje. Nu hebben wij recent nog met veel wind gespeeld, dus wat ervaring op dit vlak. Op ons veld 3 betekende dit de wind dwars over het veld. Zo werd de hele wedstrijd grotendeels vlak onder toeziend oog van coach en publiek  afgewerkt. Niettemin was het Fabian, die in de 5e minuut de eerste pegel afvuurde, maar de keep was alert. Dat was LucasV in de 10e minuut ook en had mooie ingreep en bleek dat LucasV deze prima tegenstander uiteindelijk volledig de wedstrijd uit zou spelen. Die jongen had echt geen kans. In de 12e minuut moest Jeremy met veel pijn uitvallen, Koen hielp hem snel naar de dugout, maar gelukkig was er volstrekt rechtvaardige ouder, die de vlag van onze enige wissel overnam, dank Jan-Peter. Het was fijn dat ook Jeremy na enige tijd weer kon terugkeren in de wedstrijd. Wij hadden een overwicht en in de 18e minuut was het Pascal die de 1 – 0 kon binnen tikken. In de 25e minuut was het Koen, die met een absolute wereldgoal, vanaf de zijlijn met tegenwind liet hij de bal bij de 2e paal in het doel belanden , de 2- 0 scoorde. De “schwalbe” die hij 3 minuten later uitprobeerde is hem daarom vergeven. En waar Jeremy met veel snelheid doorkwam, maar net naast prikte, kon Koen met het betere wringwerk uiteindelijk wel keurig onze 3 – 0 binnen pillen. Jeremy dook kort voor rust weer voor de keep op, maar deze kon nu wel redding brengen.  Na de rust waren er direkt al kansjes voor zowel Pascal als LucasS. Even verwarring omdat RCL vanuit de counter de 3 -1 scoorden, maar al gauw herpakten de mannen zich weer met de ongenaakbare Davy en Derek, maar ook Fabian, Milan, Roy, Koen en de al eerder vermelde LucasV in de hoofdrol. Dat stond Joris niet aan, want speelt al weken sterk en op prima pass van Pascal scoorde Joris dan ook de 4 -1. En 3 minuten later was het weer Joris die alleen voor de keep opdook en nu de 5 -1 aantekende. Hij wilde zijn vader toch even laten zien, dat hij scorend vermogen heeft. Goed bezig hoor Joris en weer paar minuten later draaide hij keurig weg bij de keep en gunde de bal aan LucasS, die deze net over de goal schoot. De mooiste actie was miscchien wel van Milan, die prachtig wegdraaide uit mele van spelers, met knappe steekbal opnieuw Joris vond, maar deze keer redde de keeper het goede schot. In de 72e minuut kreeg RCL een penalty, omdat Roy de bal blokkeerde en zo werd het 5 -2. En dan vallen er nog 3 goals in de laatste 8 minuten. Koen heeft een prima pass op Pascal, de keep was zijn doel even kwijt en dus kon Pascal rustig de 6 – 2 binnen schuiven. En Pascal kon even later een vrijwel identieke goal maken, onze 7e, en zijn derde. Maar de bal kreeg hij niet mee naar huis, ondanks zijn prima hattrick. Dat RCL in de voorlaatste minuut nog de 7-3 kon maken, deed aan onze prima pot niets af. Dankzij prima viswerk van Koen kon de coach met al zijn ballen weer huiswaarts keren  om te constateren, dat onze jongens de ranglijst aanvoeren. We gaan proberen om ook na zaterdag nog de lijstaanvoerder te zijn.