Ter Leede JO17-4  – Meerburg JO17-5 de stokken om de ballen uit die sloot te vissen

Ter Leede JO17-4  – Meerburg JO17-5 ;  7 – 1

Deze week mochten we thuis aantreden tegen Meerburg op veld 4. Nu heb ik niets tegen veld 4, en eigenlijk ook niets tegen de sloot er naast gelegen, maar het blijft toch potsierlijk dat de stokken om de ballen uit die sloot te vissen net 20 centimeter te kort zijn. Het kost volgens mij per jaar meer geld aan verzopen ballen, dan de aanschaf van paar lichtgewicht stokken, die lang genoeg zijn. Gelukkig had ik na de wedstrijd nog even fijn onderhoud met een van de spelers om daarna dan maar zelf in de bush te verdwijnen – mijn vrouw werd al ongerust waar ik bleef – om de ballen handmatig uit het riet te bevrijden. Dan de wedstrijd. Deze keer hadden we alle spullen, maar misten we nog een aantal spelers, maar die kwamen op zeker moment toch ook nog. Dit gold ook voor Marijn, die maar 20 minuten kon spelen, maar zich daarin wel liet gelden en Davy, die iets eerder weg moest. Mats Baat moest hierdoor de hele wedstrijd spelen, top jongens, dankjewel. De 1e kansjes waren voor Meerburg, maar na 8 minuten waren onze eerste combinaties een feit en kwamen we op stoom. Uit een corner kreeg Koen, door goed doorjagen van Jesse een Marijn, de bal en scoorde droog de 1 – 0. Een minuut later al kon Koen met lange sprint het veld oversteken, bediende spits Fabian op maat en die kegelde de bal in de lange hoek, 2 -0. Daarna had Marijn 2 prima acties, maar de eerste redde de keep en de tweede poging werd de bal van de lijn gehaald. Na het vertrek van Marijn stal Koen de show, maar zijn prima acties in 20e, 24e en 34e minuut gingen er toch niet in. Niet getreurd, we waren beter en de limonade smaakte prima. In de 2e helft gingen we echt los. MatsBaat had een prima rush langs de zijlijn, vond Fabian en die scoorde de 3 – 0. Wedstrijd gespeeld, maar de jongens waren nog niet klaar. Pascal eiste voor kwartiertje de aandacht op; speelde nonchalant even iemand door de stokken, maar stuitte nog op de keep. Bij zijn volgende actie vond Pascal Fabian, die op zijn beurt Koen de 4 – 0 kon laten aantekenen. En in de 50e minuut weer Pascal, die Jesse in stelling bracht, maar zijn poging ging over. Daarna actie MatsBaat op Fabian, en minuut later MatsBaat  op MatsBeel, maar beiden stuitten op de keep. De mooiste aanval werd ingeluid door Jeremy, hij vond Pascal, die gooide er een versnelling – jawel – en een actie uit en bediende op maat Koen, die de 5 – 0 kon binnenlopen. Leuk was het voor MatsBaat, dat hij na prima wedstrijd met het hoofd onze 6e kon binnenkoppen uit een corner. Meerburg kon de eer nog redden, waarschijnlijk omdat LucasM inmiddels beetje begon in te doezelen. Hij had tenslotte de hele tweede helft nog geen bal gezien. Dat deed hij ook niet bij een geweldige actie van Meerburg, bleef staan en dat leverde zowaar een wereldredding op. Dat bleek niet zonder gevaar, want Derek was dermate opgetogen over deze redding, dat LucasM bijna door hem vermorzeld werd. Dat Meerburg nog een keer scoorde – in eigen goal was verder een futiliteit. Uitslag 7 – 1, een onvervalste zevenklapper. Waarna de coach zeer tevreden aan de survivaltocht kon beginnen om 2 ballen van verdrinking te redden.  Tot zaterdag bij ARC- aan de zeegersloot !