Ter Leede JO17-4 – Rijnsburgse Boys JO17-4; Bekeravontuur ging als een nachtkaars uit

20-10-2018; Ter Leede JO17-4 – Rijnsburgse Boys JO17-4 ; 1 – 4

Na een goede generale wedstrijd doordeweeks tegen Voorschoten traden onze mannen nu aan voor de Beker tegen die geel/zwarten uit Rijnsburg. We hadden deze keer slechts 3 invallers nodig; Jasper, Steven en Sem. Jongens bedankt. We kozen voor opbouw van achteruit, met wisselende resultaten, maar dat was ingecalculeerd – niets lukt zomaar meteen en vanzelf. De wedstrijd zelf ging in de aanvangsfase nog redelijk gelijk op, domper was wel dat we al in de vijfde minuut de 0 – 1 om de oren kregen – en weer omdat we niet attent waren. Dit is in eerdere wedstrijden ons ook al overkomen en hieruit moeten we toch leren! De mannen zochten daarna de aanval en dit leidde in de 9 e minuut voor 1 e kansje van Joris. In de 12 e minuut was het dan wel raak, Sem liet zich niet wegdrukken, maar zette goed door en scoorde zeer beheerst de gelijkmaker; 1 – 1. De wedstrijd ging vervolgens op en neer, al was RBB wel wat rustiger aan de bal en had de betere mogelijkheden. Uiteindelijk kwamen zij ook op voorsprong door een benutte penalty; 1 -2. In de rust waren we het erover eens, dat we het zelf in de hand hadden, maar dat kwam er totaal niet meer uit. We drongen wel degelijk aan, maar tot echt doel gevaar wisten we eigenlijk niet te komen en toen RBB in de 50e minuut de 1 – 3 scoorde en vanuit opnieuw een penalty ook de 1 – 4 was deze wedstrijd wel gespeeld. Wij konden geen vuist meer maken en RBB miste elke verdere mogelijkheid en zo ging ons Bekeravontuur beetje als een nachtkaars uit. A.s. zaterdag wacht de derby tegen Foreholte, we hopen dan weer voor vuurwerk te kunnen zorgen.