Ter Leede JO17-4 v VVSB JO17-05

Tsja, waar zal ik eens beginnen?

Ik hoorde een opmerking, “als we hier niet van kunnen winnen, kunnen we beter stoppen met voetballen”.  Nou, er hangen een hoop voetbalschoenen in de spreekwoordelijke wilgen vanavond. Of je zet ze neer om te kijken of er nog een verdwaalde Sinterklaas met 1 of andere Piet er wat instopt, denk ‘t eerlijk gezegd niet, dus hup, weg ermee. Jullie hebben van jezelf verloren, ja dan wordt het wel lastig, inderdaad.

Nu was het niet allemaal kommer en kwel, de eerste 15 minuten draaide het goed en hadden we het betere van het spel. Hé, een whatsapp, er lag er nog 1 in z’n mandje, en die speler hadden we vandaag nou net nodig om wat sjeu eraan te geven. Jammer maar helaas, volgende keer beter en op tijd!! Vorige keer had ik het nog over de minst gepasseerde verdediging en of ik de goden aan het verzoeken was, binnen 2 wedstrijden 7 tegengoals, hatseflats. Of was het nou hotseknots, je weet wel, van die begonia’s.

Gewoon simpel een balletje in de voeten spelen, nee niet in die van de tegenstander maar naar zo eentje die ook een rood/geel shirt aan heeft of wat mij betreft, een geel/rode, mij om het even. Ik krijg een dejavu, heb ik dit al eens eerder vermeld? En niet wandelen alsof je met de vierdaagse bezig bent, maar doe nou je (stinkende) best e’s? Nu weet ik wel, de ene week is de andere niet maar zo ben je hartstikke goed aan het voetballen, en zo… Niet elke keer weglopen met je rug naar de bal, want? juist ja, dan zie je dat ding niet. Ik kan het mis hebben, maar dat is toch een essentieel onderdeel van het spelletje. Die bal moet je met z’n allen zo spelen dat ie bij de tegenstander tussen de palen en onder de lat terecht komt, oh ja, ook achter de doellijn. En waar ben je aan het voetballen dan? In het veld toch? Nou, hoe kan het dan dat spelers meer oog hebben voor wat er buiten de lijnen gebeurt dan BINNEN de lijnen? Buiten de lijnen kun je geen doelpunt maken, focus in het veld. Misschien meer letten op het buitenspel zetten van de tegenstander, doorschuiven naar de middellijn is daar een hulpmiddeltje voor. Toch maken we de 1-0, helaas kort mogen genieten van deze voorsprong. Blundertje van de Keep, (was dat nou een grandelletje?) you know, shit happens, en we mochten de aftrap weer nemen. Dit was het moment om de mouwen op te stropen en het gras bij wijze van spreken op te vreten. Moeten jullie wel met z’n 11 in het veld doen, als er maar 2 gras vreten, schiet het niet zo op. Vanuit frustratie ga je én fouten maken, én onbewust harder inkomen, met als gevolg dat een scheidsrechter 1+1 (+1+1) een optelsommetje maakt en dan komen er kaarten en tijdstraffen aan te pas.

Begin nou gewoon vanuit de basis weer te voetballen, opbouwen en die bal rond laten gaan. Die bal wordt echt niet moe als ie elke keer gebracht wordt, jullie wel, of is die conditie zo goed? De tweede helft toen er geroepen werd of jullie nou e’s konden gaan beginnen met te gaan voetballen, leek het er zowaar nog op dat het ging gebeuren. Onze Keep had weer met een katachtige reflex een prima redding in huis, zodat we nog in de race bleven. Maar bij een volgende aanval werd hij niet goed bijgestaan door zijn teammaatjes en VVSB wist wel raad met die buitenkans. Toch zagen ook wij weer kans een doelpunt te maken, ik zag niet goed hoe ie ging, telde hem wel haha. Uiteindelijk was het VVSB die er met 3 punten vandoor ging, kan er niets anders van maken.

Nu zo’n 10 uur later is de emotie weer gezakt en eigenlijk zijn jullie een hele leuke groep gasten, die best aardig kunnen voetballen. Sommige moeten het hebben van veel inzet, andere spelen op hun kwaliteit het spelletje. Nu de balans vinden met elkaar en dan rollen we iedereen op. Er staan nog genoeg wedstrijden op het programma, kijken of we weer een rol van betekenis kunnen gaan spelen en misschien net zo’n apotheose als vorig seizoen. Alleen dit keer als winnaar van het veld afstappen dan hé ;-) Je voetbalt natuurlijk voor je eigen plezier, niet voor die van mij, of voor een ander.

Maar je speelt wel in een team, waarvan sommige iets meer voor de knikkers voetballen, je weet wel, van dat spreekwoord dat het om het spel gaat en niet om de knikkers. Als jullie allemaal een beetje rekening met elkaar houden, dan alles komt goed haha. Deze wedstrijd bracht mij weer terug naar 31 oktober 2009, waar de toenmalige Ter Leede F4 (met Mats, Roy, Milan en Thijs) tegen Roodenburg moest spelen en die wedstrijd verloren we (dik).

Wij allemaal teleurgesteld

20161203-jo17-3-1

De coaches snapten er niks van

20161203-jo17-3-2

en toen zag ik dat jullie het al kwijt waren

20161203-jo17-3-3

Dus  ja, zoals ik al zei, het gaat om jullie spelplezier i rest my case