Ter Leede JO19-2– Foreholte JO19-2 en ROAC JO19-1 – Ter Leede JO19-2

Ter Leede JO19-2– Foreholte JO19-2 en ROAC JO19-1 – Ter Leede JO19-2

Vorige week hebben we tegen Foreholte JO19-2 gespeeld waarvan ik nog geen verslag van had gemaakt. Dit beschrijf ik deze nu even in het kort. We speelden tegen 10 man van Foreholte en we gingen snel van start. Binnen een aantal minuten scoorde Lars 1-0. Dit kan een goed teken zijn maar kan ook tegen werken omdat je dan als team denkt, oh dat gaat eenvoudig. Gelukkig gebeurde dat niet en even later werd het 2-0. Ik moet helaas de doelpuntenmaker(s) teleurstellen want ik weet het niet meer. De tweede helft werd er nog 3 x gescoord door Ter Leede en het vijfde doelpunt werd gescoord door Jurre. Dat herinner ik mij omdat ik wel 5 x van Jurre hoorde, “ik zei toch dat ik hem ging prikken”. Einduitslag was dus 5-0.

Vol goede moed gingen we met 3 auto’s naar Rijpweteringen. We waren met 10 jongens uit de A selectie en Jefry uit het 6de nog steeds 18 jaar. Daarnaast kwam Maurits en Dave uit de B2 en Bart uit de A3 ‘mee als reserve. Hiervoor alvast bedankt, mannen. We hadden met zijn allen de opstelling besproken en ook besproken als onze top keeper Joran eventueel gewisseld wilde worden(hij had een trap tegen ze hoofd gehad vorige wedstrijd aar hij nog last van had). Bijna had hij zich afgemeld maar wilde het team niet laten zitten. De vader van Floyd bood aan om te vlaggen, wat hij vakkundig heeft gedaan, ook hier mijn dank voor. We begonnen de wedstrijd goed en kwamen snel op 0-1 voor door een passe van pepijn op Lars die hem keurig afmaakte.

Zoals ik al in de wedstrijd tegen Foreholte beschreef is het niet altijd gunstig om snel een doelpunt te hebben. Dit bleek in deze wedstrijd. Er werden duels verloren omdat we net iets minder fel op de bal zaten. Na een aantal wissels van ROAC kwam er meer druk op ons doel. Joran had schitterende reddingen maar kon niet alles tegen houden natuurlijk. Op een schot wat afketste op een been en dus van richting veranderde, werd het 1-1. We waren even van slag af, omdat we niet wisten hoe we de wedstrijd weer onder controle konden krijgen. Door een te zachte terugspeel bal, kwam de spits van ROAC, 1 tegen 1 voor Joran te staan. De spits schoot hem netjes in de touwen. 2-1 achter. We knokten nu voor elke bal en kregen weer wat meer grip en kwamen we ook weer tot combinaties toe. Pepijn gaf een mooi schot op het doel en deze kwam keurig in de hoek 2-2. We gingen de rust in en Mike gaf aan dat hij niet meer kon. Jurre nam het van hem over en Bart ging links voor spelen. Tijdens de 1ste helft vond ik de scheidsrechter wel heel veel door gaan en je mocht er ook niets van zeggen, anders kreeg je een vrije schop tegen, wat bij sjoerd v gebeurde. Er werd soms hard gespeeld en zelfs spelers van ROAC knepen in de balzak van onze jongens. Dat hebben ze waarschijnlijk een keer gezien op de TV maar dit heeft natuurlijk niets met voetbal te maken. Uiteraard zag de scheids dit niet. ROAC scoorde 3-2. Er werd nog steeds hard gespeeld en de scheids zei er niets van. Het was op een gegeven moment zo erg dat een ROAC speler zijn voetbalschoen in het oog van Zagaria plantte in het strafschopgebied waarbij de scheids doodleuk zei, zeg maar sorry dan is het wel goed. Naar mijn mening was dit op zijn minst een gele kaart, want hoe durf je zo hoog te trappen als je weet dat de bal wordt weg gekopt? Nou ja gelukkig ging het weer met Zakaria en kon er verder worden gespeeld. Roac zette veel druk en eerlijk is eerlijk, het is dat Joran er stond anders had de achterstand veel hoger geweest. Des al niet te min gingen de jongens toch nog voor een gelijk spel. Las kreeg een paar uitstekende passes van pepijn en lars liep makkelijk langs zijn tegenstander waardoor er scoringskansen werden gecreëerd. Hij schoot zelfs een keer op de paal. Het mocht helaas niet zo zijn en de eerste nederlaag was een feit. Achteraf denk ik dat ik misschien wat had moeten schuiven in het team en dat zal ik volgende keer ook zeker aangeven. Ik ben nog wel even naar het bestuurhok gegaan om naar de pasjes van ROAC te kijken maar die waren al weg en de scheids had ook alles al geregeld. Ik heb even op de site van ROAC gekeken en volgens mij kom ik toch bekende gezichten tegen die in de selectie van het 1ste spelen. Nou ja, als er zo gewonnen moet worden, en de scheids tegen en spelers uit een ander team, dan zei het zo. Ik vind dat we met opgeheven hoofd naar de volgende wedstrijd moeten en dit snel vergeten.

Wel is het zo dat als we ze ooit nog tegen komen, dan check ik het voor de wedstrijd of het allemaal goed zit.

Volgende week moeten we tegen DOSR JO19-1
Zei hebben alles nog gewonnen dus dat wordt een interessante wedstrijd.

Groeten coach Ruud