Ter Leede JO19-2  –  SJC JO19-2

We speelden om 14.30 en waren om 13.40 in de kleedkamer. Zoals vorige week al aangegeven was, is de A4 opgeheven en worden de spelers verdeeld over de rest van de teams waar nog ruimte is.
De A2 heeft nu 16 spelers en in principe zitten we vol want ik mag maar 5 reserves op de bank hebben. Ik gaf aan dat ik iedereen wilde laten spelen en dat iedereen minimaal 60 minuten behoort te spelen. Daar was niet iedereen het mee eens en sommige vonden dat de beste moeten spelen. Ik vroeg dus dan ook wie zich de beste vond? Dat moest ik maar bepalen zeiden ze. Dus ik zei dat ik niemand de beste vond en dat iedereen moet kunnen spelen. Dit duurde tot 14.00 waarbij ik zei, laten we het op mijn manier doen en dit evalueren na de wedstrijd. Ik heb aangegeven, dat ik wil dat ze spelen zoals ze de 2de helft spelen bij veel wedstrijden. Dat betekend met veel passie en vechtlust. Als wij de bal hebben, vrij lopen op het middenveld en voorin. Als we de bal niet hebben, dicht op je eigen man en mee lopen als hij wegloopt. Ik gaf ook aan dat we genoeg wissels hebben dus wie moe is mag wisselen.

De opstelling was iets anders dan normaal :

Daan

Jurre, wouter, Sjoerd V, Christiaan

Floyd, Pepijn, Sjoerd D

Tijn, Robbert, Lars

Reserve : Jasper, Roy, Koen en Zagaria

Vanaf de aftrap gingen de jongens ervoor en ze hadden al snel de wedstrijd onder controle en domineerden. Achter stond het goed, het middenveld was aanvallend en voor waren ze er ook klaar voor. Ze deden precies wat ze moesten doen. Als wij de bal hadden, vrijlopen, hadden wij de bal niet dan werd er druk gezet wat al in de voorhoede begon en was SJC de bal weer snel kwijt. Lars had al aangegeven, dat hij zich niet zo lekker voelde en wilde wisselen. Koen nam zijn plaatst over.

Een kaats van hun linkscentrale verdediger naar de keeper was te zacht en Robbert onderschepte de bal. Hij kwam 1 op 1 met de keeper en dat kan je aan Robbert wel overlaten. 1-0. Even later een pass van Pepijn op Koen. Koen gaf een pass op Robbert en die schoot hem hard tegen de touwen 2-0. Na 30 minuten wisselde ik Floyd voor Zagaria. Even later een schitterende pass van Pepijn op Robbert, die hij op zijn borst opving en hem beheerst naast de keeper schoot. 3-0 een hattrick dus. Even later was er bij ons achterin een foutje en deze werd benut door SJC. 3-1.

We hebben rust. We hadden niet heel veel te bespreken want het gaat allemaal goed. Sjoerd D gaat vlaggen, Jasper komt erin voor Wouter en Roy komt erin voor Tijn.

We beginnen de 2de helft en het gaat niet meer zo makkelijk als in de 1ste helft.  We raken de controle op de wedstrijd zelfs kwijt. Er komen meer aanvallen van SJC en ik hoop ook echt dat het niet 3-2 wordt. Jurre geeft aan dat hij wil wisselen. Hij heeft veel gelopen en hard gewerkt dus mag hij op de 1ste rij zitten in de dug-out. Wouter er weer in centraal en Jasper rechtsback. Daan moet ook zijn best doen om de bal uit het doel te houden. Wat wel aan hem besteed is. Wat een keeper. Wat hij ook kan, is snel de situatie overzien en als hij een bal heeft tegengehouden ziet hij Koen in de spits met 2 verdedigers. Hij schiet de bal ongelofelijk ver en Koen rent achter de bal aan, met een keeper die op hem af komt…….. Koen is net sneller en tikt de bal langs de keeper en maakt hem daarna netjes af. 4-1. Daarna haalde ik opgelucht adem want er was nog maar 10 minuten speeltijd, dus de 3 punten waren binnen. De jongens hadden wel een kratje fris verdiend. Nikki, de coördinator van de A//huis fotograaf van Ter Leede, kwam de 2 helft ook kijken en heeft veel foto’s gemaakt die te zien zijn op face book.

We zijn gedeelde 3de plaats geëindigd met ST. UDO Oegstgeest  JO19-1. Hier hebben wij met 2-1 van gewonnen. Dit ter info.

We hebben volgend weekend rust en daarna is het vakantie. Daarna spelen we voor de competitie en zien we elkaar weer.

Ik wil hierbij ook de ouders bedanken dat zij zijn wezen kijken bij hun jongens. Al zeggen ze dat niet, ik weet zeker dat ze het waarderen.