Ter Leede JO19-2 – Van Nispen JO19-1

Het werd tijd dat we in de winning mood kwamen na onze laatste 2 duels.
Van Nispen was daar de juiste tegenstander voor. De jongens die het deze week moesten doen zijn:

Daan
Jurre  Sjoerd V  Mike H  Tim

Zakaria  Onno Mitchel

Wesley  Koen Michel

Lars, sjoerd tijn en Floyd waren de wissels.

Nadat we om 13.30 in de kleedkamer aan het omkleden waren, zei Daan om 13.40 dat het handig was om met het uit tenue te spelen aangezien Van Nispen in geel rood speelt. Ok, ik dus de tas halen uit de bestuurskamer. Kom ik terug blijkt het de tas van de D te zijn. Het bordje aan de rits was gedraaid en leek net op een A. Ik weer terug dus na enige vertraging wamen we op veld 4, u weet wel, dat veld wat zowat in Voorhout ligt. Staan we daar, zeggen de knapen, coach de ballen zijn zacht. Gelukkig dat mijn zoon Sjoerd zo aardig is, want die bood gelijk aan om ze op te pompen in de bestuurskamer. Gelukkig voor mij. Uiteraard een fout van mij die ik niet snel meer zal maken. Maar goed, na een goede warming-up begonnen we aan de wedstrijd. Na 5 ong.10 minuten gaf Michel een schitterende pass op Wesley. Hij passeert er 1 en daarna nog 1 en daarna de keeper en tikt hem er cool in 1-0. Dat gaat lekker. Even later een hakje van Onno en Koen schiet hem hard in de touwen.
2-0. In de eerste helft scoort Wesley nog de 3-0. Het is rust en we gaan naar de kleedkamer. Daar bespreken we nog het een en ander. Ik had, voor de wedstrijd al aangegeven, dat er bij winst en krat fris zou worden gekocht door mij. In mijn euforie om de jongens nog meer te stimuleren bied ik aan een 2de krat fris te kopen als ze 11 x gescoord hebben. We gaan de 2de helft in en iedereen ziet Koen, de hoofdcoach van de selectie A en Steven, de assistent van Koen en Nikki de huis fotografe, langs de lijn zitten. Je zou zeggen dat de jongens dan extra hun best doen om te laten zien wat ze kunnen en eventueel met A1 te mogen mee voetballen. Maar tot mijn verbazing wordt de tegenstander alleen maar sterker en Daan moet nog flink aan de bak om een tegendoelpunt te voorkomen. We krijgen wel kansen voor open doel maar er wordt gewoon naast of er overheen geschoten. Al met al blijft het 3-0 na het eindsignaal. Ik kan maar 1 ding bedenken hiervoor en dat is dat de jongens een stapje terug hebben gedaan om niet op te vallen bij Koen en zijn delegatie, zodat ze niet mee hoeven te doen bij de A1 en liever in de A2 blijven. Tja, ik had niet verwacht dat we binnen 5 wedstijden al zo een goede band zouden hebben. Ik ben er blij mee. Mag ik hierbij ook de ouders, die zijn komen kijken, bedanken voor hun aanwezigheid. Uiteraard waren de ouders van Jurre ook weer aanwezig.

Volgende week moeten we tegen Fc Lisse uit(ja alweer uit). Zij staan bovenaan, dus dat wordt een hele kluif maar met de band die de jongens onderling hebben moeten we ze kunnen verslaan want je doet het met het hele team.

Groeten coach Ruud