Ter Leede JO9-1 – DOCOS JO9-1 Stofzuiger, type Willy van de Kerkhof

Voor de derde speelronde kwam promovendus Docos JO9-1 op bezoek. Hun opstelling met drie echte aanvallers verraadde dat ze voor niet minder dan 3 punten waren afgereisd naar sportpark de Roodemolen. In de 3de minuut wist de linkerspits van Docos zijn directe tegenstander dan ook te verschalken. Vrij voor het doel vond hij het gaatje in de verre hoek net voorbij het uitgestoken been van Ter Leede keeper Bouwe, 0-1 voor de bezoekers. Nog geen minuut later de kans voor Ter Leede om meteen weer op gelijke hoogte te komen. Maar de voorzet van Nick was net te scherp voor de inkomende Mats. In de 6de minuut dan toch de gelijkmaker door een mooie aanval opgezet door rechtsback Jason. Via Nick belandde de bal in de voeten van Mats. Deze controleerde en schoot het leer in de korte hoek, 1-1. Ter Leede bleef door jagen wat resulteerde in enkele kansjes voor Tijn maar het doelpunt viel uiteindelijk toch weer aan de andere kant. In de 10de minuut was weer de linkerspits van Docos die slim uit de rug van zijn tegenstander was gelopen. Zijn voorzet werd van dichtbij binnen getikt, 1-2. In de laatste minuten voor rust nog een schot op de paal en een ware scrimmage voor het Docos doel. Uiteindelijk belandde deze bal voor de voeten van centrale verdediger Lars. Zijn inzet was hard maar recht op de keeper van Docos af, ruststand 1-2.

docos2
Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ter Leede had een optisch veldoverwicht maar dat resulteerde niet in grote kansen. Terwijl de Docos keeper uitgroeide tot “Man of the Match”. De pogingen van de spitsen Nick en Daan waren allemaal een prooi voor hem. Verdedigend gaven de Rood-gelen in de tweede helft weinig tot niks weg. Vooral de inzet van linksback Sam kon de supporters bekoren. Als een echte stofzuiger, type Willy van de Kerkhof, assisteerde hij verdedigingsleider Lars. Hij haalde menig angel uit de Leidse aanval. Slotakkoord was voor Docos maar het schot spatte uiteen op de paal, eindstand 1-2.

Het kleinste manneke op het veld, Mats, kroonde zich tot topscorer van Ter Leede in de competitie. Hij scoorde koelbloedig zijn tweede doelpunt. Volgende week een uitwedstrijd bij de Ajaxieden van Leiderdorp RCL. Ook zo’n club uit de regio met een Ajax vintage shirt. In het kader van de stofzuigers word het daarom misschien tijd om de gele band in het Ter Leede shirt te vervangen door een witte zoals bij de kampioen van Nederland, PSV. Want de beste stofzuigers komen natuurlijk nog steeds uit Eindhoven.

Eindhoven de gekste, een trotse vader en assistent trainer.