Ter Leede JO9-1 door in de beker! ondanks gelijk doelsaldo

Na winst op Valken’68 en een gelijkspel tegen Jodan Boys stond de belangrijke bekerwedstrijd uit tegen Spirit op het programma. Samen met Jodan Boys stonden onze jongens op 4 punten, er moest dus gewonnen worden, en het liefst met een grote uitslag, omdat Joden Boys aan moest treden tegen de nummer laatst Valken’68.

In de basis begonnen Pepijn, Thymen, Bram, Ravi, Tim en Sven. Tako begon als wissel.

Ter Leede begon goed aan de wedstrijd ze zaten er kort op en lieten de bal goed rondgaan. Dit resulteerde tot een aantal goede kansen voor Ter Leede. Na een aantal gemiste kansen wist Tim de score te openen. Al snel volgde ook de 0-2 van de voet van Tim. In deze sterke periode van de wedstrijd deed Sven een ‘Zlatan’-achtige omhaal die helaas op de lat ging… het zat ons niet mee!

Dan breekt er een periode aan waarin Ter Leede het moeilijk krijgt, Spirit creëert veel kansen en wordt erg fel in hun duels. Gelukkig stond Pepijn op goal die een aantal mooie reddingen in huis had en gingen Ravi, Bram en Tako fel de duels aan waardoor we toch snel de bal weer in bezit hadden. Doormiddel van een voorzet van Tim, gaat de bal in het eigendoel, 0-3.  Spirit doet voor rust nog iets terug, 1-3. Na rust begonnen Spirit en Ter Leede weer fel aan de wedstrijd gelukkig voor ons kreeg Thijmen het op zijn heupen en maakte vanuit een dribbel een mooie goal van afstand, 1-4.

Het leek een makkelijk ochtend te worden, maar zoals wel vaker gaat de thuisspelende ploeg er een schepje bovenop doen, binnen 2 minuten staat het 3-4, en ook de 4-4 volgt snel. Met nog 2 minuten te spelen loopt Ravi de 4-5 binnen, en in de laatste minuut scoort Tim de 4-6.

En dan wachten…, wat doet JB tegen Valken?

We moeten zelfs wachten tot maandagmiddag, maar dan uiteindelijk toch goed nieuws, JB heeft met 2-6 gewonnen van Valken. Precies genoeg dus om gelijk te eindigen, ook op basis van het doelsaldo levert geen winnaar op, gelukkig heeft TL meer doelpunten gemaakt, en gaan we door in de beker!