Ter Leede JO9-1 – DSO JO9-1 Ter Leede kampioen Hoofdklasse

Voor de kampioenswedstrijd kwam Door Samenspel Overwinnen (DSO) uit Zoetermeer op bezoek. Deze tegenstander was een grote onbekende. Het team van trainers Patrick en Thimo Stolk had puntverlies opgelopen in de Zoetermeerse Derby en op de Diepput bij HVV. Op ons sportpark de Roodemolen waren ze duidelijk onder de indruk van de entourage. Ze lieten zich overrompelen door de rood-gelen en binnen 3 minuten keken ze al tegen een 2-0 achterstand aan. Beide doelpunten kwamen van de voet van Job. Na 7 minuten de eerste aanval van DSO via rechterspits Kenji die prompt de aansluitingstreffer wist te scoren, 2-1.  Ter Leede bleef proberen de voorsprong te verdubbelen. Ze krijgen hierbij hulp van de DSO keeper. Zijn spelhervatting werd onderschept door middenvelder Sam die Job de kans gaf om voor het time out signaal zijn hattrick al vol te maken, 3-1.

Na de hervatting had de bezoekende coach Patrick de linies dan eindelijk op orde en trokken de Zoetermeerders het spel naar zich toe. Maar deze keer zat de grote teen van Ter Leede keeper Tijs er tussen. Zijn spelhervatting lanceerde Sam door het hart van de verdediging, 1-4. Toch was Ter Leede coach Steven genoodzaakt om in te grijpen Ter Leede verloor zijn greep op de wedstrijd. Wissel Job drukte meteen zijn stempel op het spel en wilde de tegenstander wel “opvreten”. Hierdoor kon Sam zijn tweede goal van de ochtend scoren, Tussenstand 5-1.

Na de rust was de weerstand helemaal gebroken. Sam scoorde ook een hattrick door de benen van de keeper waarna Chris ook zijn doelpuntje kon meepikken, 7-1. Het afstandsschot van Thymen verdween pardoes in het doel. De keeper anticipeerde verkeerd op een verraderlijk stuit, 8-1. 10  minuten voor het einde stond er een 8-2 voorsprong op het scorebord en kon Ter Leede het kampioenschap bijna niet meer ontlopen. Het werd zelfs 9-2 waarna de vlam in de pan sloeg. Door een onnodige overtreding op het middenveld moest Job verplicht het strijdtoneel verlaten om af te koelen. Ondanks een correcte beslissing van de spelbegeleider ging de Zoetermeerse coach ten overstaan van het in grote getalen aanwezige publiek verhaal halen. De emoties liepen hierdoor hoog op langs de lijn en enkele spelers van DSO wilde het veld al verlaten. Gelukkig konden ze met de volledige veldbezetting de wedstrijd uitspelen. Ze moesten nog wel 2 doelpunten incasseren van spits Floris en Thymen, eindstand 11-2. Verdediger Mats mocht vanwege zijn inzet de eerste kampioensmedaille in ontvangst nemen.

Na promotie naar de Hoofdklasse heeft Ter Leede JO9-1 geschiedenis geschreven. Het team slaagde erin om het kampioenschap van de koningsklasse op zijn naam te zetten. Zij deden dit door overwinningen te boeken op gerenommeerde Bollenstreek clubs zoals Quick Boys en Rijnsburgse Boys. Tegen de Zoetermeerse sportverenigingen werd zelfs meer dan 20x gescoord.  Ter Leede moest zijn meerdere erkennen in de Koninklijke HVV maar dit team ging in de laatste wedstrijden onder hoge druk onderuit. Ter Leede pakte hun koppositie in de voorlaatste speelronde om deze niet meer los te laten. In totaal wisten Tijs, Thymen, Mats, Sam, Chris, Floris en “hattrick” Job maar liefst 75 keer te scoren.

0

Bronnen: Facebook, wedstrijdverslagen, KNVB Zeist en persoonlijke contact met coaches en voetbalverenigingen.