Ter Leede JO9-1 – HVV JO9-1 Moeizame winst Ter Leede in de beker

Na twee eerdere afgelastingen stond woensdagavond dan toch eindelijk de bekerwedstrijd tegen de Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbalvereniging (HVV) JO9-1 op het programma. De Haagse bezoekers acteren al het hele seizoen op het hoogste niveau en stapelden overwinning op overwinning. Ze wonnen zelfs van hun leeftijdsgenoten uit Turijn, Juventus.  Ze begonnen dan ook goed aan de wedstrijd en in de eerste minuut wisten de Hagenaars het net al te vinden, 0-1. Het antwoord van Ter Leede liet niet lang op zich wachten. Sam worstelde zich door het hart van de verdediging en haalde onverwoestbaar uit. Maar HVV keeper Simon liet zien waarom hij ook wel “de beul van Juventus” wordt genoemd. Na de eerste time out verdubbelde HVV eenvoudig de score naar een veilige 2-0 voorsprong. Spits Floris schoot de thuisploeg weer in de wedstrijd. Hij nam de bal aan op de borst en haalde meteen uit, 1-2 in de 15de minuut. Vlak voor rust zorgde Thymen zelfs voor de gelijkmaker door een fabuleus diagonaal schot in de verre hoek, ruststand 2-2.

Na rust golfde het spel op en neer en waren het de keepers aan beide zijden die zich onderscheiden. Ter Leede keeper Tijs stopte het schot en dook als een kat op de rebound. Echter HVV kwam toch weer op voorsprong  door een mooie tiki taka aanval via het midden, 2-3 in de 29ste minuut. Na de laatste time out brachten beide coaches hun laatste verse krachten in. Waar de wissel van coach Steven goed uitpakte was zijn Haagse tegenstrever minder gelukkig. HVV verloor zijn greep op het middenveld waardoor Floris ongehinderd kon uithalen, 3-3 in de 31ste minuut. 3 Minuten later was het middenvelder Sam die eindelijk verlost van zijn schaduw na een weergaloze slalom de eerste voorsprong voor Ter Leede kon binnen schieten, 4-3 in de 34ste minuut. HVV coach Kees van Ooijen herstelde zijn fout maar het kwaad was al geschied. Ter Leede vocht voor elke meter met Chrisayro voorop. Als gelegenheids linksback wist hij Ajax huurling Oliver aan banden te leggen. Wat restte waren enkele bloedstollende minuten waarin HVV probeerde de gelijkmaker te forceren. Ter Leede gaf echter geen krimp en hield ondanks meer dan 4 minuten aan blessuretijd stand. Het hele team inclusief Mats en Job stapte juichend en in tranen van het veld. Ter Leede bekert na een weergaloze wedstrijd waarin twee keer een achterstand werd weggewerkt door. De JO9 schaart zich bij de laatste 8 teams van KNVB district West II die zich op mogen maken voor de kwartfinales.