Ter Leede JO9-1 Noordwijk JO9-1 De bezoekers kregen vleugels maar ook les in efficiënt voetballen

Weer een thuiswedstrijd voor Ter Leede JO9-1. Deze keer was de tegenstander Noordwijk JO9-1. Ter Leede begon scherp vanaf het fluitsignaal. Bij het eerste kansje in de 5de minuut was het al meteen raak. Middenvelder Mats lanceerde onze nummer 6, turbo Nick, en deze verschalkte de keeper in de korte hoek, 1-0. 2 minuten later werd de voorsprong verdubbeld. Nick scoorde in de rebound na goed voorbereidend werk van Daan, 2-0. Noordwijk was van slag en de bezoekende coach greep meteen in met een dubbele wissel maar dit veranderde weinig aan het spelbeeld. Het was de Noordwijkse keeper die zijn ploeg er doorheen sleepte. Zowel in de 8ste en 9de minuut wist hij oog in oog met onze nummer 6 de bal te pareren. In de laatste minuut een goede aanval van Noordwijk maar Lars liep het gat goed dicht. Hij moest wel een corner weggeven die maar net werd over gekopt. Ruststand 2-0.

tl-noordwijk

In de tweede helft heeft de Noordwijk coach zijn tactiek dan eindelijk op orde. Ze begonnen furieus en teisterden de paal vanaf de aftrap. Ter Leede stond zwaar onder druk. Niet voor de eerste keer dit seizoen in de beker. Na 6 minuten dwongen de Rood Gelen eindelijk een hoekschop af. Deze ingestudeerde corner werd door Bouwe rakelings over gekopt. Vooral de Noordwijkse invaller, nummer 10, was een plaag voor de verdediging. Met een laatste krachtsinspanning wist back Sam deze directe tegenstander met een correcte sliding te stoppen. Uit de daaropvolgende corner in de 28ste minuut wist Noordwijker Olle de aansluitingstreffer te scoren, 2-1. De bezoekers kregen vleugels maar ook les in efficiënt voetballen. Want bij deze volgende Noordwijkse corner wist Jason in de counter Nick te bereiken, 3-1. Maar Noordwijk wilde zich nog niet overgeven. In de 31 minuut verkleinde middenvelder Lian de achterstand weer tot 1 doelpuntje, 3-2. De bezoekende coach zweepte zijn team naar voren voor de gelijkmaker maar aan goed voetbal kwamen beide teams niet meer toe vanwege de vele blessures. Ook keeper Tijn liet meerdere keren zien waarom hij uitgenodigd is voor de keepers trainingen. Vooral zijn snoekduiken in de verre linkerhoek waren fenomenaal. In de extra tijd trok heel Noordwijk ten aanval waardoor onze spits vrij baan had. Hij bepaalde in blessure tijd de eindstand op 4-2 voor Ter Leede.

tl-noordwijk2

Door het onverwachte verlies van Katwijk uit bij dorpsgenoten Rijnsburgse Boys staan we na dit weekend zelfs opeens op een door 3 ploegen gedeelde eerste plek in de beker. De uitgebreide oefenperiode met enkele diepe dalen werpt zijn vruchten af. Het tactisch plan dat de hoofdcoach na de grote nederlagen tegen Rijnsburgse Boys, Meerburg, en Voorschoten uit zijn hoge hoed toverde leverde al vele punten op in de beker. Maar het groot aantal tegendoelpunten in te tweede helft blijft zorgen baren. Het resulteerde in het slechtste doelsaldo van de 3 koplopers. Volgende week de topper tegen favoriet Katwijk JO9-1 op sportcomplex de Krom in Katwijk. Dan zal blijken of de verdediging is opgewassen tegen het fysieke geweld van de Kattukers.