Ter Leede JO9-1 – Quick Boys JO9-2 Winst op Kuijt en Kornuiten

De eerste wedstrijd van het nieuwe beker seizoen 2016/17 was een thuiswedstrijd tegen het tweede belofte team van de grootste club uit Katwijk, Quick Boys (JO9-2). Op sportpark de Roodemolen wisten de gasten al snel het doel onder vuur te nemen. Maar keeper Sam had wel voor hetere vuren gestaan. Dan na 7 minuten de eerste grote kans voor Ter Leede. De rush van Turbo Nick werd pas voor de lijn gestopt door 2 grote QB verdedigers. In de 10de minuut leek QB dan eindelijk de score te openen. De corner van rechts belandde over de vingers van de uitgekomen keeper bij de linksvoor. Hij haalde onverwoestbaar uit maar onze keeper Lange Jan herstelde zijn fout. Met een fabelachtige snoekduik in de verre hoek wist hij alsnog de bal weg te stompen. In de 17de minuut de voorsprong voor Ter Leede. Bij zijn vierde poging wist Nick te scoren uit de rebound. Lang konden we echter niet van deze voorsprong genieten. Binnen de minuut trok QB de stand weer gelijk na een onnavolgbaar schot dat via vingertoppen en lat in het doel verdween, 1-1. In de laatste minuut voor de rust was het Nick die de ruststand bepaalde op 2-1.

Sam en Kuijt
In de tweede helft begonnen de bezoekers ontketend. Het was hard werken voor de verdedigers Jason en Bouwe. Linksback Mats moest zelfs moegestreden worden gewisseld voor Floris. Zijn directe tegenstander, de nummer 7 van QB, Jorden Kuijt, was onnavolgbaar. Hij maakte meteen optimaal gebruik van de hierdoor geboden ruimte en na 10 minuten in de tweede helft was de stand weer gelijk 2-2. Het noodlot leek nogmaals toe te slaan toen Tijn met een schouderblessure op het kunstgras achter bleef. Maar na behandeling kon hij gelukkig weer verder. Dan in de allerlaatste minuut de totaal onverwachte voorsprong ten derde malen voor Ter Leede. Een goede pass van Jason op Daan die de bal in de verre hoek schoot, 3-2. Uiteindelijk wist Nick de eindstand ver in blessure tijd te bepalen op 4-2.

matsv1
Na een moeizame oefencampagne beginnen we de beker met een goed bevochten overwinning. De jongens krijgen een complement voor hun tomeloze inzet: ”Geen woorden maar daden”. Maar de vraag die bij de assist-trainer bleef spoken na de wedstrijd was welke zonen van Feyenoord 1 er dan allemaal wel niet spelen in Quick Boys JO9-1.