Ter Leede JO9-1 – Quick JO9-1 6-4; Ter Leede JO9-1 vervolgt bekeravontuur

Ook in het in het bekerweekend was het weer druk op sportpark de Roodemolen. In de eerste bekerwedstrijd van de ochtend ging Ter Leede JO11-1 na penalty’s onderuit tegen 1e klasser VCS. Op het veld daarnaast was hoofdklasser Foreholte JO10 weer eens 5 maten te groot voor de JO10-1Voor JO9-1 was het de vraag of ze het debacle van de Kooltuin te boven waren. Hun tegenstander in de tweede bekerronde was hoofdklasser Haagse Voetbal- en Cricketvereniging Quick JO9-1 (HV &CV Quick) . Dit team was gekomen om te winnen maar de Ter Leede verdedigers Mats en Thymen gaven geen krimp en bezweken niet onder de druk. In de omschakeling stond opeens spits Floris oog in oog met de keeper van de residentiestad, 1-0 in de 6de minuut. Deze voorsprong werkte als doping voor het hele team. Eerst was er de redding van Tijs op de doellijn. Hij droeg vandaag vol trots de keepers outfit. Toen het afstandsschot van Ter Leede op de paal en de inzet van spits Chrisayro die gestopt werd door de Quick keeper. De kansen wilden er niet in en dus ging Ter Leede de time-out in met een minimale voorsprong. Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. Ter Leede wilde de wedstrijd voortijdig beslissen maar de paal stond weer in de weg. In de 18de minuut een fabelachtig afstandsschot van middenvelder Sam deze keer niet op de paal maar in de kruising. Ruststand 2-0.

Onder het mom van “never change a winning team” stond ook in de tweede helft Tijs onder de lat. Hij liet meteen zien waarom, maar in de 25ste minuut moest hij dan toch voor het eerst buigen, 2-1. Lang konden de Hagenaars niet genieten van deze aansluitingstreffer. Het was spits Job die eigenhandig de bal veroverde en bleef doorzetten tot deze weer in het net lag, 3-1. De Haagse gemoederen raakten ondertussen steeds meer oververhit en ook slachtoffer Floris mocht langs de lijn afkoelen. Waarna Sam vanaf eigen helft de keeper over grote afstand wist te verschalken, 4-1. Na de laatste time-out werd ook het harde werken van Chrisayro beloond en de bal rolde tergend langzaam over de doellijn, 5-1. Daarna Sam die zijn hattrick vol maakte, 6-1. De weerstand leek gebroken maar toen uit het niets de tweede Haagse treffer, 6-2. 2 minuten voor het einde barstte alsnog het Haags kwartiertje los. De stroopwafel doping van de Ter Leede spelers leek uitgewerkt. Mats tikte de bal ongelukkig in eigen doel, 6-3. In de laatste minuut werd het zelfs nog 6-4. Coach Steven greep zelf in en bracht een extra verdedigende kracht waarmee de overwinning alsnog in blessuretijd uit het vuur werd gesleept. Eindstand 6-4.

Waar voor de andere Ter Leede jeugdteams het beker avontuur strandde in de tweede ronde kon Ter Leede JO9-1 wel stunten tegen een hoofdklasser. Door de zwaarbevochten overwinning krijgt het bekeravontuur voor dit team dus een vervolg.