Ter Leede JO9-1 – RCL JO9-1 – Ter Leede laat RCL tot twee keer toe langszij komen

Voor de start van de bekercompetitie kwam hoofdklasser Racing Club Leiderdorp (RCL) op bezoek op sportpark de Roodemolen. Ter Leede trok het spel vanaf het eerste fluitsignaal naar zich toe. Binnen de minuut wist Floris al raak te koppen. Chrisayro “el condor” Mendoza vergrootte eigenhandig de voorsprong tot 3-0 toen er werd gefloten voor een time-out. Bezoekende coach Richard Li maakte hier optimaal gebruik van. Zijn omzettingen gooide het spelbeeld volledig op zijn kop. Voor het rustsignaal hadden de Leiderdorpers de achterstand weer gelijk getrokken 3-3.

Vanaf de aftrap bracht Sam Ter Leede weer op voorsprong, 4-3. Waarna Floris binnen de eerste minuut tweede helft de voorsprong verdubbelde tot 5-3. RCL vocht zich ondanks een tweede valse start goed terug in de wedstrijd. Na 26 minuten trokken ze de stand weer gelijk naar een mooie combinatie afgerond door Willem-Jan, 5-5. Ter Leede keeper Mats werd van dichtbij verslagen. Toen was het de rechterspits Job die zijn stempel op de wedstrijd drukte. Voor de time-out wist hij nog 2x te scoren. Na de hervatting ging hij verder waar hij gebleven was, 9-5. Hierna kwam de eerste winst in de beker niet meer in gevaar. De weerstand van de Leiderdorpers was na de derde voorsprong gebroken. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 14-5 door doelpunten van Floris en Chris. Ook de harde werkers Thijs en Thymen wisten in de laatste spelminuten een doelpuntje mee te pikken.

Ter Leede kwam tot twee keer toe snel op voorsprong tegen RCL. Maar net zoals vorig jaar vochten de manschappen van RCL zich met goed voetbal terug in de wedstrijd. Tot twee keer toe wisten ze weer langszij te komen. In de laatste 13 minuten werden ze definitief afgeschud. Het team van coaches Steven en Jimmy begint dus ijzersterk aan het beker avontuur.