Ter Leede JO9-1 – Rijnsburgse Boys JO9-1 4-4 Debuut van Chris “El Condor” Mendoza

De koploper van de 1e klasse JO9, Rijnsburgse Boys, kwam op bezoek op sportpark de Roodemolen. Dit was alweer het vierde treffen tussen deze teams. Ter Leede boekte tot nu toe de meeste overwinningen (2x Ter Leede en 1x RBB) terwijl het onderlinge doelsaldo in het voordeel was van RBB (+2). In de allereerste ontmoeting wisten de uien maar liefst 4 keer te scoren in nog geen 4 minuten speeltijd. Ter Leede begon niet slecht aan de wedstrijd maar Rijnsburgse Boys leek in de eerste minuten gewoon niet te stoppen. Binnen 6 minuten stonden de bezoekers al op een verdiende 2-0 voorsprong. De storm leek eindelijk te bedaren en in de 9de minuut een uitgelezen kans voor Nick op de aansluitingstreffer. Zijn inzet kon worden gepareerd door de RBB keeper Mika ten kosten van een hoekschop. De corner werd afgeslagen maar belandde in de voeten van rechtsback Lars. Zijn lobje vond het gaatje in de verre kruising, 1-2 in de 9de minuut. Ter Leede kwam zelfs langszij. Nick gaf de keeper deze keer geen kans en scoorde de gelijkmaker in de 14de minuut, 2-2. Ondertussen nog een fabelachtige redding van keeper Daan op de doellijn waarna Ter Leede weer ten aanval trok in de laatste minuut voor de rust. De aanval werd afgeslagen maar met een fabelachtige lob wist Chris Mendoza de uitgekomen keeper te verschalken, 3-2. Bijna een hele minuut kon Ter Leede genieten van de voorsprong want vanaf de aftrap scoorde RBB de gelijkmaker, 3-3. In de blessuretijd zet RBB Ruben zijn ploeg ten tweede malen weer op een voorsprong. Deze keer scoorde RBB 2 doelpunten in 2 minuten. Ruststand 3-4.

Begin tweede helft kwam Ter Leede op gelukkige wijze aan de gelijkmaker. Het was El Condor” Mendoza die de hoekschop van dichtbij slinks wist binnen te tikken, 4-4. Dit doelpunt gaf de bezoekende koploper echter vleugels. Vol overgave gingen de uien opzoek naar de winnende treffer om hun kansen op het kampioenschap te verbeteren. De Ter Leede verdedigers, Lars en Bouwe, moesten rennen voor hun leven en de toegangspoort van het kasteel van Teylingen kraakte aan alle kanten. Keeper Daan werd gered door de binnenkant van de paal en het fluitsignaal van de scheidsrechter. De volley van RBB Ruben verdween pardoes in de verre hoek. Het doelpunt werd echter onder luid protest van de talrijk aanwezige vrouwelijke RBB supporters resoluut afgekeurd door de scheidsrechter. Ter Leede Invaller Sam wilde de bal wegkoppen maar een te hoog geheven been voorkwam dit. Ook Ter Leede probeerde nog aanspraak te maken op de overwinning maar Jason had zijn kruit reeds verschoten en strompelde naar het eindsignaal. Spits Nick wist zijn directe tegenstander Seth nog wel af te schudden maar hij kwam kracht te kort voor een goed schot. Eindstand na een kraker van een wedstrijd 4-4.

De keuze voor Man of the Match was een hele moeilijke en de technische staf kwam er maar niet uit. De assistent trainer nomineerde keeper Daan. “El Condor” Chris Mendoza uit de JO9-3 scoorde als invaller bij zijn debuut in de hoofdmacht maar liefst 2x. Maar uiteindelijk koos de hoofdcoach toch voor Nick als Man of the Match. Zijn rushes zorgde ervoor dat het talrijke publiek geen moment rust had.