Ter Leede JO9-1 – Rijnsburgse Boys JO9-1 De Uien gepeld tot zilveruitjes

Ter Leede JO9-1 – Rijnsburgse Boys JO9-1         Eindstand: 8 – 3

Voor de kraker in de Hoofdklasse kwam Rijnsburgse Boys JO9-1 op bezoek naar sportpark de Roodemolen. De Uien hadden tot nu toe alleen hun meerdere moeten erkennen in het Zoetermeerse DSO. Zelfs koploper HVV werd op de Middelmors gevloerd en stapte met tranende ogen van het veld.  De bezoekers waren daarom vol vertrouwen. Bij Ter Leede was na de zepert in de beker het vertrouwen ver te zoeken. Maar liefst 10 tegendoelpunten moest de ploeg incasseren. Verrassend was het toch de thuisploeg die vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd naar zich toe trok. In de 2de minuut was het al raak na een mooi diagonaal schot van Sam in de verre hoek, 1-0 voor Ter Leede. Weer 2 minuten later leek de wedstrijd al beslist na twee doelpunten van Ter Leede spits Floris. De assists waren voor Job. Net voor de timeout werd hij zelf gelanceerd door keeper Tijs. Job verschalkte de uitkomende RBB keeper Marc met een schot in de verre hoek, 4-0. Na de hervatting leken de Uien zich te hebben herpakt en kwamen ze eindelijk aan aanvallen toe. Ze scoorden uiteindelijk uit een spelhervatting die onfortuinlijk via het hoofd van Ter Leede verdediger Thymen in het doel verdween, 4-1. De opleving was echter maar van korte duur. Vanaf de aftrap schoot Floris de bal op de paal waarna de koning van de rebound Chris weer op de goede plek stond, ruststand 5-1.

Na rust pelde Chris de uien uit naar een 6-1 achterstand. Toch bleven de zilveruitjes het proberen en hun inzet werd beloond met een mooi doelpunt, 6-2 in de 29ste minuut. 5 minuten later kon ook Ter Leede spits Job zijn tweede doelpunt scoren na een splijtende pass van Mats, 7-2. 2 Minuten voor het einde een schot van RBB waarbij de dwarslat pas stopte met trillen na het eindsignaal. De bal had volledig de achterlijn gepasseerd, 7-3. In blessuretijd was het spits Job die als enigste een hattrick wist te scoren, eindstand 8-3.

Echter bij de residentieclub HVV waren de tranen nog steeds niet opgedroogd. Zij gingen voor de tweede keer deze competitie onderuit. Op bezoek bij Voorschoten’97 JO9-1 werd dit sterrenteam met een 5-0 verlies naar de hofstad teruggestuurd. Met maar 3 verliespunten neemt Ter Leede 2 rondes voor het einde de koppositie over. Er staan echter nog twee loodzware wedstrijden tegen clubs uit Zoetermeer op het programma.  Dus voorwaarts Ter Leede.

de Spelbegeleider met Rijnburgse Boys JO9-1 en Ter Leede JO9-1