Ter Leede JO9-1 – Rijnsburgse Boys JO9-1 Ter Leede kraakte in blessuretijd

In de derde beker ronde een bekende tegenstander uit Rijnsburg, Rijnsburgse Boys JO9-1. In de voorbereiding had dit team ons verslagen met maar liefst 8-0 (4 tegendoelpunten in 4 minuten). Vanaf het eerste fluitsignaal trokken de uien ten aanval en zetten Ter Leede onderdruk. Voor centrale verdediger Bouwe was het alle hens aan dek.  Links back Sam kwam handen en voeten te kort om RBB spits Daan van de bal af te houden. Na 3 minuten kwam Ter Leede onder de druk uit en prompt twee goede kansen voor de nummer 6, Nick. Maar de RBB keeper Mika wist zijn doel schoon te houden. 1 minuut later werd hij wel verslagen na een mooie aanval over 4 schijven. Tijn kreeg de bal terug en haalde onverwoestbaar uit, 1-0 in de 4de minuut. In de 8ste minuut waren de rollen omgedraaid. Nu was het aangever Nick die de ruststand bepaalde op 2-0.

mats
In de tweede helft een soortgelijk spelbeeld. Rijnsburgse Boys had het beste van het spel zonder echt gevaarlijk te worden. Rechts back Jason hield eenvoudig stand. Terwijl de beste kansen weer voor Ter Leede waren. Maar weer hield RBB keeper Mika Kuyt zijn team overeind. Misschien heeft hij wel familie in Katwijk wonen. Toch werd hij nogmaals verschalkt door een scherp indraaiende hoekschop van Nick, een comfortabele 3-0 voorsprong in de 23ste minuut van de wedstrijd. Dan moest ook Ter Leede keeper Daan buigen. Het schot wist hij nog te pareren maar de kopbal in de rebound werd hem te veel, 3-1. Oog in oog met RBB spits plukte hij vervolgens de bal van zijn voeten met een fabelachtige snoekduik. In de laatste minuten leek de stormvloed van RBB niet meer te houden. Zelfs spitsen Mats en Floris kwamen alleen nog maar toe aan verdedigen. In de laatste minuut scoorde RBB Nathan de aansluitingstreffer, 3-2. Wat restte waren enkele bloedstollende  minuten blessure tijd waarin de trainer van de uien zijn spelers naar voren schreeuwde.  Ter Leede kraakte maar keeper Daan sleepte zijn team er weer doorheen. Eindstand 3-2. Het was geDAAN met Rijnsburgse Boys.