Ter Leede JO9-1 – SJC JO9-1 Golden goal

In de laatste wedstrijd voor de winterstop kwam het Atletico van Noordwijk, de Sint Jeroen’s Club, op bezoek op sportpark de Roodemolen. Het team van trainers Jochem en Erwin was geen onbekende. Vorig jaar waren beide teams aan elkaar gewaagd  en kwam zelfs John de Wolf even langs. De voorgaande bekereditie was een titanen gevecht tussen de spitsen Nick versus Nick. Nick van Ter Leede liet als eerste van zich spreken. Zijn scherp indraaiende corner werd in de allereerste minuut van de wedstrijd al tegen de touwen gewerkt door een snoeiharde kopbal van Tijn, 1-0. Nog geen 4 minuten later omspeelde hij de SJC keeper Bas na een splijtende pass van centrale verdediger Sam. Maar de inzet werd voor de lijn gestopt. Op de schoten van Ter Leede had de SJC keeper wel een antwoord. Pas na inbrengen van de Turbo Nick van SJC als een soort vleugel spits kwamen de bezoekers enigszins onder de Sassemse druk uit. Prompt ook meteen de eerste kans maar linksback Daan kon de bal voor de lijn stoppen. Hij moest wel een corner weggeven. De eerste conner werd ook gestopt maar bij de daaropvolgende waren ze Nick uit het oog verloren, 1-1 in de 13de minuut. De tactische wissel van Ter Leede pakte juist helemaal verkeerd uit. Invaller Jason kreeg koud in het veld de bal vol in zijn gezicht. Zijn invalbeurt eindigde daarom al na 2 luttele minuten waarna hij geblesseerd met tranen in zijn ogen het veld gedwongen moest verlaten. Zijn maatje in de aanval Mats probeerde Ter Leede nog voor de rust weer op voorsprong te zetten maar ook zijn poging was een prooi voor de keeper, ruststand 1-1.

In de tweede helft een soortgelijk spelbeeld. De grootste kansen zijn voor Ter Leede maar de keeper van SJC speelde de wedstrijd van zijn leven. Aan de andere kant lag SJC´s Nick aan de ketting bij Sam en de altijd onwringbare Lars. In de 30ste minuut onderschepte de herstelde Jason de bal. Via Tijn werd de bal scherp voorgezet en de Ter Leede spits Nick kon de bal van dichtbij binnen tikken, 2-1 in de 34ste minuut van de wedstrijd. In totaal kon Ter Leede 4 minuten  van de vernieuwde voorsprong genieten. Toen gooide SJC Nick er de turbo op en na een onnavolgbare dribbel over driekwart van het veld vond hij het gaatje voorbij het uitgestoken been van keeper Bouwe, 2-2. Dan opeens uit het niets ver in de blessuretijd ook het tweede doelpunt van onze Nick, 3-2. Een golden goal want de bezoekers mogen van de goed leidende scheidsrechter nog wel aftrappen maar de officiële wedstrijdtijd is dan allang verstreken, eindstand 3-2.

Weer een battle van Nick versus Nick. Beide scoorden 2 doelpunten maar Ter Leede had ook nog de kopsterke Tijn. Door deze overwinning en het verlies van favoriet Katwijk tegen hun angstgegner VVSB stijgen we zelfs op doelsaldo naar een 2de plek in de competitie. Een onverwachts goed resultaat maar elke trainer weet dat de prijzen pas na de winterstop worden verdeeld. Die periode begint voor Ter Leede met twee uitwedstrijden. De eerste tegen de ongeslagen koploper Rijnsburgse Boys en daarna naar sportpark de Krom. Op beide sportparken hebben de Ter Leede trainers traumatische ervaringen opgedaan.