Ter Leede JO9-1 Voetbal Talenten toernooi; “het Tim Krul effect”

Het sportpark De Bijlen van sportvereniging Alphense Boys was dit jaar het toneel van de Districtskampioenschappen jeugdvoetbal West II (Voetbal Talenten Toernooi). In totaal waren er 16 JO-9 teams aanwezig om te strijden voor 4 deelname tickets aan het Nederlands Kampioenschap jeugdvoetbal later dit jaar. Ook de winnaar van de sportiviteitsprijs zou een fel begeerd deelname ticket krijgen. In de eerste poule wedstrijd tegen SV Wippolder JO9-1 opende Floris in de allereerste minuut al de score. In totaal scoorde de witte Socrates van Ter Leede maar liefst 5 keer in de openingswedstrijd. Ook Job pikte een doelpuntje mee en bepaalde de eindstand op 6-2. Na deze vliegende start volgde de kraker van poule B. Tegenstander in de tweede wedstrijd was Oliveo uit Pijnacker. Weer was het Floris die als eerste toesloeg. Voor de rust werd eindstand al bepaald op 2-1 voor Ter Leede. Na de thee was Oliveo de bovenliggende partij maar keeper Mats hield met het nodige kunst- en vliegwerk zijn doel schoon. In de laatste wedstrijd was een gelijkspel tegen Westlandia JO9 voldoende voor een plekje in de halve finale. Vorig jaar strandden de ambities van Ter Leede tegen deze ploeg uit Naaldwijk na penalty’s. In deze editie was Thymen het blonde engeltje. Door maar liefst 2x te scoren bepaalde hij de eindstand op 6-2 en was zijn team geplaatst.

De andere halve finalist was de plaatselijke favoriet Alphense Boys JO9-1. Zij maakten hun favoriete rol meer dan waar en zetten Ter Leede zwaar onder druk. De rood gele kwamen bijna niet meer aan voetballen toe. Het waren keeper Chrisayro en vrije trappen specialist Sam die het team deze keer overeind hielden. Tot tweemaal toe wist Sam de achterstand weg te werken. De eerste keer met een afstandsschot over zeker 25 meter en zijn tweede gelijkmaker was een geplaatst schot vanaf de zijlijn in de verre hoek, eindstand 2-2 en penalty’s. In deze penalty serie gingen de coaches van Ter Leede voor het Tim Krul effect. Opeens stond daar Sam met de handschoenen van deze penalty killer op de doellijn. Dit leek een positief effect te hebben maar helaas werd de penalty van Thijs niet toegekend. Wat overbleef na deze bloedstollende penalty serie waarin de emoties zowaar overkookten was de kleine finale tegen RKDEO. Ter Leede startte furieus en het schot van Floris schampte de paal. Ook Chrisayro gooide zijn laatste beetje energie in de strijd. Maar de keeper van RKDEO gaf geen krimp. Hij groeide uit tot de keeper van dit VTT toernooi en hield zijn team in de race. In de laatste 6 minuten stortte het goede spel van Ter Leede helemaal in en scoorde de Nootdorpers maar liefst 3x. Sam redde in blessuretijd nog de Sassemse eer en wist van dichtbij de RKDEO keeper dan eindelijk te verschalken, 4-1.

Vorig jaar plaatste Ter Leede zich voor het NK via de sportiviteitsprijs. Dit jaar werd er helaas geen deelname bewijs afgedwongen ondanks een goede sportieve prestatie. Het team legde beslag op de 4de plek van de finale poule.