Ter Leede JO9-1 – Voorschoten ’97 JO9-2 de backs maken het verschil

Voor de zesde speelronde kwam het tweede JO9 selectieteam van Voorschoten’97 op bezoek op sportpark de Roodemolen. Net als Ter Leede kwam dit team vorig seizoen zeer verdienstelijk uit in de 5e klasse. Voor seizoen 2017/18 promoveerde dit team naar 1e klasse. In hun vorige wedstrijd was er de eerste winst voor Voorschoten ’97 JO9-2. Ze reisden dus met het nodige zelfvertrouwen af. Dit vertrouwen werd echter al na 1 minuut aan diggelen geschoten door rechtsback Thymen. Hij dribbelde de bal in en haalde meteen onverwoestbaar uit, 1-0. Twee minuten later lag zijn afstandsschot weer in het net, 2-0. Sam scoorde het derde doelpunt voor Ter Leede. Na 13 minuten speeltijd wist Thymen zijn hattrick te voltooien. Hij veroverde zelf de bal en zag het gaatje in de verre hoek, 4-0. Aan de andere kant zat eerste keeper Tijs zich te verkleumen in zijn winderige doel. Hij mocht nog wel een keer juichen na het doelpunt van aanvaller Floris, 5-0.

Na rust was het Ter Leede aanvalskoppel dan op stoom. Spits Chris pakte zijn doelpuntjes mee, 6-0 en 7-0. Ook de Voorschoter aanval kwam eindelijk op stoom. Tweede keeper Sam moest handelend optreden. Eerst werd hij gered door de dwarslat en op de rebound van spits Nora had hij een passend antwoord. Toen de mogelijkheid voor de doorgebroken Tygo om eer te redden. Hij stond opeens oog in oog met de keeper van Ter Leede maar weer won deze het duel. Zijn hervatting op Job eindigde na een slalom pardoes in het net, 8-0. Waarna Floris zijn tweede doelpunt van de ochtend maakte, 9-0. Hierna gooide de technische staf van Ter Leede het hele team op zijn kop. De backs werden naar voren gedirigeerd terwijl de spitsen nu de aanvallen van Voorschoten moesten afstoppen. Dit laatste leverde enkele hachelijke situaties op in de Ter Leede doelmond. Want het eigen keepersgebied is niet de plek voor schijn- en kapbewegingen. Aanvallend zorgde deze omzetting voor een nieuwe impuls. Job scoorde de 10-0 en 11-0. Thymen nu als spits de 12-0. In de laatste minuten moesten alle ballen op gelegenheidsspits Mats. In eerste instantie werd hij nog over het hoofd gezien door klasgenootje Job, 13-0. Maar in de laatste minuut werd ook Mats de kans geboden om te scoren. Maar de Voorschoter keeper wilde hieraan niet meewerken en zo eindigde de wedstrijd in 13-0 voor Ter Leede.

Na 6 speelrondes moet Ter Leede wel bovenaan staan in de voorjaarcompetitie van de 1e klasse. Volgens de statistieken in de voetbal.nl wedstrijd app van de KNVB heeft Ter Leede als enige team al haar wedstrijden gewonnen. Tweede plek is voor de Ajax Sportman Combinatie (ASC). Zij hebben volgens de app de minste verliespunten. Voor zover de reporter kan nagaan hebben zij verloren van dorpsgenoot UDO en Katwijk JO9-1. Bij winst aanstaande zaterdag op het nieuwe sportcomplex aan de Abtspoelweg in Oegstgeest kan Ter Leede zich 2 speelrondes voor het einde al tot najaar kampioen van de 1e klasse kronen. Dit zou een ongekend succes zijn voor de JO9 jeugd want sinds zelfs in het kampioensjaar 2014/2015 was het team niet instaat om promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.