Ter Leede JO9-1 – Voorschoten’97 JO9-1 “Kick and Rush”

Na de midweekse beker kraker was het maar de vraag of de Ter Leede spelers hun batterij weer helemaal hadden opgeladen. Want voor de competitie kwam de winterkampioen, Voorschoten‘97 JO9-1 op bezoek. Dit team heeft een brede selectie en werd ook nog eens ondersteund door een grote groep luidruchtige supporters. De Voorschotenaren waren ongeslagen in de competitie. Alleen de uien, Rijnsburgse Boys JO9-1, waren er in geslaagd één puntje bij deze goede ploeg weg te kapen.

In de eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op met kleine kansjes voor beide teams. Het eerste doelpunt viel uit een standaardsituatie. De hoekschop van Voorschotenaar Marwan draaide scherp in bij de eerste paal. Keeper Chris zat er nog wel bij maar kon het doelpunt niet voorkomen, 0-1. De openingstreffer resulteerde in een ontketend Ter Leede. 1 minuut later was de stand alweer in evenwicht door een goede interceptie van middenvelder Sam, 1-1. Hierna zijn klasgenoot Floris die onverwoestbaar uithaalde 2-1. Bij het volgende doelpunt was hij ook betrokken maar nu was het Job die de afmaker, ruststand 3-1.

Na rust ging Ter Leede door waar het voor het rustsignaal mee gestopt was. De pass van invaller Mats bracht Job vrij voor het doel. De goede Voorschoter keeper kwam ongelukkig in botsing met zijn verdediger en Job schoof de bal in het lege doel, 4-1. Maar deze treffer gooide de wedstrijd op zijn kop. Voorschoten stroopte de mouwen op en alle ballen gingen hoog voor de pot. Ter Leede had geen antwoord op dit “Kick and Rush” voetbal en kreeg de bal niet weg. Binnen 2 minuten wisten de bezoekers 2 keer te scoren en was de voorsprong geslonken tot 4-3. Na de laatste time out was de wedstrijd onder luid gejuich van het meegereisde groen gele publiek weer snel in evenwicht, 4-4.  Ter Leede was helemaal van slag en leek klaar voor de slachtbank. Maar dan opeens uit het niets wist Job zijn derde doelpunt van de ochtend te scoren, 5-4. Een hernieuwde voorsprong voor de Sassenheimers in 35ste minuut. Hierna kwam Tijs het middenveld versterken om deze voorsprong over de eindstreep te trekken. Thymen werp zich met ware doodsverachting in de baan van het schot. Deze laatste voorsprong werd niet meer weggegeven, eindstand 5-4.

Na de bekerkraker wist Ter Leede ook te stunten in de competitie tegen Voorschoten JO9-1. Zaterdag op bezoek bij de Koninklijke Haagse Cricket &Voetbal Vereniging (HVV), zal de week van de waarheid worden afgesloten. De Hagenaars zullen gebrand zijn op revanche na het beker debacle op de Roodemolen. Het is maar de vraag of de bezoekende ouders door de Haagse Ballotagecommissie komen zodat zij sportpark de Diepput mogen betreden.