Ter Leede JO9-1 VVSB JO9-1 Invaller Jason besliste de wedstrijd

In de één na laatste bekerwedstrijd zou een gelijkspel tegen VVSB JO9-1 voldoende zijn voor klassebehoud voor Ter Leede. Om niets aan het toeval over te laten begon de voorbereiding al op de bowlingbaan bij de Oude Tol de avond ervoor. We begonnen dan ook overtuigend aan de klus. In de 2de minuut het eerste kansje voor Ter Leede na goed werk van Bouwe. Spits Nick wist echter de keeper van de Sint Bavo niet te passeren. Aan de andere kant had linksback Jason een hele zware ochtend. Zijn directe tegenstander VVSBer Daan liet regelmatig zien waarom Ajax hem wilde inlijven. Zijn grootste kans volgde in de 12de minuut van de wedstrijd maar in tweede instantie wist keeper Daan het schot net voor de doellijn te stoppen. De teams gingen rusten zoals ze begonnen, 0-0.

14500573_1136128499774062_6990608851875549510_o

De eerste 10 minuten in de tweede helft lieten hetzelfde spelbeeld zien. Twee ploegen die vochten om elke bal zonder echt gevaarlijk te zijn. VVSBer Daan lag aan de ketting bij rechtsback Lars terwijl Ter Leede middenvelder Justin moegestreden het veld verliet. Zijn vervanger Jason brak de wedstrijd open. Uit een schier onmogelijke hoek scoorde hij de openingstreffer,1-0. Ook bij het tweede doelpunt was Jason betrokken. Hij veroverde eigenhandig weer de bal en uit zijn voorzet kon Nick eenvoudig scoren, 2-0. In de laatste minuut was het middenvelder Mats die Nick de diepte in stuurde, 3-0. De verdediging met Sam gaf in de tweede helft weinig tot niks weg.

standWeer winst van Ter Leede in een thuiswedstrijd. In de uitwedstrijden wil het nog niet zo lukken en gingen we onderuit tegen laagvlieger SJC en medekoploper Katwijk. Promotie naar de hoofdklasse leek na het verlies op sportpark de Krom in Katwijk onmogelijk. Maar de koplopers, Katwijk en Foreholte, verspeelden beiden geheel onverwachts 3 dure punten. De spanning in de eerste klasse beker competitie is om te snijden. Na 6 speelronden delen liefst 4 ploegen de 1ste plek met elk 12 punten. De wedstrijd volgende week tegen Foreholte JO9 is alles beslissend om promotie af te dwingen. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden want in de voorbereiding werden we maar liefst op een 10-4 verlies getrakteerd door Ibbe en kornuiten op sportpark Elsgeest.