Ter Leede JO9-1 – VVSB JO9-1 VVSB ten onder tegen efficiënt Ter Leede

Voor de tweede competitieronde kwam VVSB uit Noordwijkerhout op bezoek op sportpark de Roodemolen. Een goede ploeg die in de beker torenhoge favoriet Katwijk had bedwongen. Vanaf het eerste fluitsignaal zetten zij met goed combinatie voetbal Ter Leede vast op eigen helft. Vooral VVSB linkerspits Daan was een ware plaag voor de verdediging. In de 6de minuut dook hij ineens vrij voor het doel op. Zijn inzet werd echter gestopt door keeper Sam. In de 12de minuut dan eindelijk het eerste kansje voor Ter Leede. Het schot van Nick was echter een prooi voor de keeper. Pas na het inbrengen van rechterspits Daan kwam Ter Leede onder de druk uit. Hij veroverde eigenhandig de bal en gaf de assist op Tijn. Zijn afstandsschot met verraderlijke stuit verdween in de verre hoek. In de 14de minuut van de wedstrijd was het bij het tweede kansje van Ter Leede dus raak, 1-0. In de laatste minuten van eerste helft veranderde het spelbeeld niet. VVSB was dan wel de bovenliggende partij, toch hield Ter Leede met centrale verdediger Bouwe eenvoudig stand.

vvsb1
In de tweede helft waren de rollen geheel omgekeerd. Binnen 5 minuten wist Ter Leede al meer corners af te dwingen dan het totaal aantal kansen in de hele eerste helft. Maar de 3 corners van Nick belandden helaas allemaal in het zijnet. Dan de grootste kans voor de bezoekers. In overtal stormden ze op naar het doel van keeper Sam. Maar rechtsback Lars liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wist de speler met bal goed naar buiten te dwingen. Ondanks het overwicht aan de andere kant kwamen de spitsen van Ter Leede niet tot grote kansen. Ook het inbrengen van een verse kracht Jason veranderde hier niets aan. Het doel werd vooral onder vuur genomen vanuit de tweede lijn. Maar de schoten verdwenen allemaal aan de verkeerde kant van de linker paal zo ook die van Mats. Terwijl de poging van Tijn uiteenspatte op deze paal. Hierdoor bleef de wedstrijd spannend tot de allerlaatste minuut ondanks dat VVSB nog maar met 6 spelers op het veld stond. Hun goede linksback moest het veld verlaten na een zeer ongelukkige botsing. Eindstand 1-0.

vvsb3
Op de andere velden boekte Rijnsburgse Boys
een zwaarbevochten overwinning bij DOCOS waardoor zij fier aan kop staan met het maximaal aantal punten. Hun directe belager en dorpsgenoot Katwijk liet zich in de tweede helft verrassen op sportpark De Bloemerd in Leiderdorp (RCL JO9). Door het ene puntje in een uitwedstrijd staat Ter Leede zelfs op een 3de plek in de 1ste klasse. Een onverwachts goed resultaat maar het spelbeeld gaf genoeg materiaal voor de trainingen van deze week ter voorbereiding van de wedstrijd tegen DOCOS

Een trotse trainer en vader, Voorwaarts Ter Leede (Tekst Ter Leede Clublied 1935)