Ter Leede JO9-1 wint Gerrit van Harskamp toernooi 2016

Voor alweer de 27ste keer vond afgelopen woensdag het Gerrit van Harskamp toernooi plaats. Een zaalvoetbaltoernooi voor spelers onder 9 waaraan de teams van verschillende regionale voetbalverenigingen altijd weer graag deelnemen. Voor deze editie waren de grootste clubs van Katwijk, Quick Boys, Rijnvogels en natuurlijk vv Katwijk weer van de partij. Ook het belofteteam van Hillegom was afgereist naar sportcomplex de Wasbeek in Sassenheim.

De aftrap voor de start van het toernooi werd gedaan door Ravi van Harskamp, het achterkleinkind van de Ter Leede legende. Moeiteloos slalomde hij vanaf het eerste fluitsignaal om de Katwijks verdedigers en wist het doel te vinden. Dit was meteen het begin van de eerste derby want op de ander helft stonden de Katwijkers van de Kooltuin, Rijnvogels. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd want de openingswedstrijd eindigde na een verbeten strijd in 0-0 gelijkspel. In de tweede wedstrijd het eerste optreden van de thuisploeg Ter Leede. Het werd een spetterende voetbalshow waarin zij maar liefst 3 keer wisten te scoren tegen Hillegom, eindstand 3-0. Na verdere winst op Rijnvogels, 3-1, en Katwijk, 2-0, was een gelijkspel tegen hoofdklasser Quick Boys voldoende voor de toernooi winst. In een ware thriller stond er tot de laatste minuut 0-0 op het scorebord. Toen was daar opeens een uitbraak van de Quick Boys spits. Hij leek af te gaan op de winnende treffer maar zijn goed geplaatst schot werd miraculeus uit het doel geranseld door de Ter Leede keeper Sam. Luttele seconden later was het verlossende eindsignaal te horen. Onze jongens hadden het Gerrit van Harskamptoernooi 2016 gewonnen en mochten uit handen van de koninklijk onderscheiden Jaap Schaap de grote beker in ontvangst nemen. Voor de derde keer op rij wist dus de thuisploeg dit prestigieuze zaaltoernooi te winnen . Zowel coach Nino Hoogenvorst alsook Nick waren bij de vorige editie betrokken.

Quick Boys won al haar Katwijkse derby’s waardoor zij als tweede eindigde. De derde plek werd ingenomen door SV Hillegom terwijl vv Katwijk op doelsaldo beslag legde op de vierde plaats. De Kooltuinstrijders gingen met de beker voor de vijfde plek naar huis.

 

 

 

 

Penaltybokaal
Naast de spannende zaalvoetbalwedstrijden werd er gedurende de dag ook gestreden om de Penaltybokaal. Alle Ter Leede JO9 pupillen en toernooideelnemers mochten elk 3 penalty’s nemen. Van elk team plaatste de winnaar zich voor de finale aan het eind van de middag. Ook deze finale werd uiteindelijk gewonnen door Ter Leede. Was het vorig jaar nog Tijn Hogers die de meeste penalty’s scoorde, dit jaar was Bouwe Moret hierin het meest succesvol. Dus de grote penalty trofee ging dit jaar met het pontje naar Kaag eiland.