Ter Leede JO9-1 wint Gerrit van Harskamp zaalvoetbaltoernooi op doelsaldo

Voor alweer de 28ste keer vond afgelopen donderdag het Gerrit van Harskamp toernooi plaats. Een zaalvoetbaltoernooi voor spelers onder 9 waaraan de teams van verschillende regionale voetbalverenigingen altijd weer graag deelnemen. Voor deze editie waren de grootste clubs van Katwijk, Rijnvogels en natuurlijk Quick Boys weer van de partij. Ook het beloftenteams van Hillegom en de blauwwitte uit Leiden, UVS waren afgereisd naar sportcomplex de Wasbeek in Sassenheim. Beide teams komen uit in de hoofdklasse.

De aftrap voor de start van het toernooi werd gedaan door Jelle, het achterkleinkind van de Ter Leede legende. Moeiteloos slalomde hij vanaf het eerste fluitsignaal om de Katwijks verdedigers en wist het doel te vinden. Dit was meteen het begin van de eerste wedstrijd. De teams van Rijnvogels en UVS waren in de openingswedstrijd duidelijk aan elkaar gewaagd maar na een verbeten strijd eindigde het treffen in een 2-0 overwinning voor de Leidenaren. In de tweede wedstrijd het eerste optreden van de thuisploeg Ter Leede. Binnen 3 minuten keken de Sassenheimers al tegen een onoverbrugzame 2-0 achterstand aan. Tegenstander Hillegom was niet te stuiten en zij wonnen hun eerste wedstrijd vrij eenvoudig. In de tweede wedstrijd leek Ter Leede dan eindelijk de eerste overwinning binnen te halen. Maar een verkeerde terugspeelbal in de laatste minuut gooide roet in het eten, eindstand 1-1. In de wedstrijden tegen de blauwwitte teams was de Sassemse diesel dan eindelijk warm gedraaid. Koploper UVS werd met 3-0 overrompeld en de wedstrijd tegen de blauwwitte narren, Quick Boys, eindigde in een 4-2 overwinning. Wat restte waren 2 poule wedstrijden waarin meerdere team nog aanspraak konden maken op de toernooiwinst. UVS wist echter de Hillegomse muur niet te slechten, 0-0, en Rijnvogels ging zwaar onderuit in de Katwijkse derby, 1-5.

Uiteindelijk legde onze jongens door een doelsaldo van +3 beslag op 1ste plek van  het Gerrit van Harskamptoernooi 2017. Uit handen van de koninklijk onderscheiden Jaap Schaap mochten zij de grote beker in ontvangst nemen. Voor de vierde keer op rij wist dus de thuisploeg dit prestigieuze zaaltoernooi te winnen. Ter Leede spits Sam was als keeper ook bij de vorige editie betrokken. UVS eindigde als tweede door een doelsaldo dat maar 1 doelpunt lager was. De derde plek werd ingenomen door Quick Boys. Hillegom  legde beslag op de vierde plaats. De Kooltuinstrijders gingen met de beker voor de vijfde plek naar huis.

Penaltybokaal

Naast de spannende zaalvoetbalwedstrijden werd er gedurende de dag ook gestreden om de penalty bokaal. Alle Ter Leede JO9 pupillen en toernooi deelnemers mochten elk 3 penalty’s nemen. Van elk team plaatste de winnaar zich voor de finale aan het eind van de middag. Deze finale werd uiteindelijk wel gewonnen door UVS op doelsaldo. Deon wist als enige tweemaal te scoren en legde daarmee beslag op de penalty trofee.