Ter Leede JO9-2 – ARC JO9-2 0-1 (0-0) 3x is scheepsrecht….

 

(Man of the Match Bram!)

Vandaag stond de 1e thuiswedstrijd van 2017 op het programma. Na de onterechte nederlaag tegen Kagia 2 weken geleden, waren onze jongens gebrand op een goed resultaat. Dit moest dan gaan gebeuren tegen nieuwkomer ARC F2. Zij zijn overgekomen uit de 4e klasse, simpelweg omdat ze daar veel te goed voor waren. Dit bleek wel na de wedstrijd….

Justin was niet helemaal fit, maar gelukkig wel fit genoeg om het toch te proberen. Dit laat zien hoe gedreven hij is en dat hij het team koste wat het kost wilt blijven helpen!

We begonnen weer met Bram op doel. Voor hem stonden Bart, Erman en Oscar. Op het midden Justin en voorin begonnen Floris en Sameh. Captain Safouane begon als reserve. Het begin was meteen van hoog niveau. Er werd door beide ploegen oogstrelend positiespel op de mat gelegd. Er waren mooie combinaties tussen Justin, Floris en Sameh. Helaas was de eindpass alleen niet altijd even zuiver, waardoor het goede spel niet tot grote kansen leidde. ARC werd sterker en vooral hun rechtsback grossierde in splijtende passes langs de lijn.

Na een minuut of 10 kwam Ter Leede er niet meer uit. Ondanks de werklust van Safouane konden we de bal voorin niet meer vasthouden. Dit had voor een groot deel te maken met het goede spel van ARC. Ze gaven geen centimeter ruimte en zodoende kwamen we niet meer aan voetballen toe. ARC kreeg wel steeds meer kansen. Onze verdediging moest dan ook alles op alles zetten om geen tegengoal te krijgen. Vooral Bart was erg op dreef met goede intercepties en krachtige duels. Ondanks het goede verdedigen had Bram het erg druk de 1e helft. Met een aantal uitstekende reddingen hield hij zijn team op de been en konden we gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

In de rust werd besloten dat Justin toch echt te ziek was en het daardoor niet meer kon belopen. Sameh ging op zijn plek spelen en voorin gingen Floris en Safouane spelen. Achterin stond het goed, dus hierin geen wijzigingen.

Het speelbeeld veranderde niet na de pauze. ARC bleef het doel bestoken, maar de bal wilde er maar niet in. Iedere keer stond Bram op de juiste plek of hadden we een klein beetje geluk dat de bal net over of naast ging. Doordat de goal uitbleef, kreeg Ter Leede steeds meer vertrouwen dat er nog een stunt inzat. De mouwen werden nog verder opgestroopt en wat volgde was een episch gevecht op veld 8 van Ter Leede. Bijna was daar de 1-0 voor Ter Leede. Na een goede uittrap van Bram ging de bal richting Safouane. Saf kon alleen op doel afstormen, maar helaas hield een verdediger van ARC de bal tegen met zijn handen. Als hij dit niet gedaan had, weet ik zeker dat Saf gescoord had…. Floris speelde uitstekend. 2 zeer intelligente steekpasses werden goed op waarde geschat, maar helaas zat er net 2 keer ook een voet van ARC tussen. Sameh was overal op het veld te zien, wat een inzet! En Erman, Oscar en Bart speelde alle 3 een puike pot. Oh, wat was het weer spannend.

Helaas viel dan toch de 0-1. Bram kon de bal in 1e instantie nog keren, in de rebound stond Bart nog goed opgesteld en kon hij de bal van de lijn houden. De bal kwam echter weer voor de spits van ARC en ook hier gold, 3 maal is scheepsrecht…. Hij schoot de bal knetterhard te touwen in.

Ter Leede ging alles of niets spelen, maar tot grote kansen leidde dit helaas niet meer. Qua kansen was het terecht dat ARC had gewonnen, maar qua inzet en samenspel deden wij echt niet onder.

Jongens, jullie hebben weer een fantastische pot gespeeld en we zijn dan ook beretrots op jullie. Volgende week hebben we een oefenwedstrijd tegen Rijnvogels en daarna staat de kraker tegen Warmunda op het programma.

Een trotse vader/begeleider!!

Ps: Het begint weer vroeger licht te worden en daardoor was onze huisfotograaf ook weer aanwezig. Hans Schalk, bedankt weer voor de mooie foto’s!!