Ter Leede JO9-2 – DOSR JO9-1 2-1 (1-1) Eindelijk winst op onze angstgegner….

(Ditmaal geen Man of the Match, maar TEAM of the Match!)

Na een rare week mochten we gelukkig vandaag weer voetballen. Vorige week was er eerst een afgelasting vanwege de sneeuw. Dit vond niet iedereen erg, aangezien niet iedereen er was. Zo was Justin een weekend weg, Floris was ziek en één van de begeleiders was op spionage in het Verre Oosten om mogelijke tegenstanders te bekijken voor het WK 2030. Ik verwacht namelijk wel dat over 13 jaar een aantal van onze jongens in het Nederlands elftal staan…. Maandag en woensdag kon er niet getraind worden, dus de jongens hadden er extra veel zin in, maar maakte zich ook een beetje zorgen. We moesten vandaag immers tegen onze angstgegner uit Roelofarendsveen. 2 keer eerder dit seizoen hadden we gespeeld tegen DOSR F1 en 2 keer waren we de betere ploeg. Echter counterde DOSR 2 maal naar de overwinning toe. Deze keer moest en zou de overwinning naar ons gaan.

Ook deze week waren we gehavend. Justin was geblesseerd geraakt op school en Sameh was ziek. Met hard gejuich en aanmoedigingen hebben ze vandaag hun team bijgestaan. Top dat jullie er waren jongens! Mats en Davey kwamen ons helpen en dit zouden ze erg goed doen.

We moesten aantreden in de blauwe tenues aangezien DOSR in het oude traditionele Ter Leede shirt speelt. Sommige ouders vinden dit mooier, maar ik denk dat er niets boven het Rood en Geel van Ter Leede gaat. De jongens daarentegen vinden het vooral gaaf om met rugnummers te spelen. Zo kunnen ze met hetzelfde nummer spelen als Ronaldo, Kuijt of Elia.

De scheidsrechter was keurig op tijd en we waren klaar voor de clash met DOSR. We begonnen met de vertrouwde verdediging. Bram op doel, op links Erman, centraal Oscar en op rechts Bart. Op het midden ging Safouane spelen en voorin begonnen we met Floris en Mats.

We schoten uit de startblokken en zaten er direct bovenop! Overal werden stevige maar sportieve duels uitgevochten en het was duidelijk dat Ter Leede wat recht te zetten had! De jongens waren echt gebrand om te winnen. Ze streden voor iedere bal. We kwamen dan ook snel en terecht op voorsprong. Safouane veroverde de bal en gaf deze snel aan Mats. Mats dacht niet na en poeierde de bal van zo’n 20 meter buiten het bereik van de keeper van DOSR in de goal! Wat een begin!! En we bleven aanvallen. We gaven DOSR het idee dat er vandaag weinig te halen was op de Roodemolen. De verdediging stond super geconcentreerd en lieten niemand door. Bram had dan ook bijna niets te doen. Safouane speelde op het middenveld alsof hij er al jaren speelde en voorin waren Mats en Floris een plaag voor de verdediging van DOSR.

Na 10 minuten kwam Davey erin voor Mats. Hij kreeg direct, na een splijtende pass van Floris, een bijna niet te missen kans. Hij schrok hier echter een beetje van, waardoor zijn schot rakelings naast ging.

DOSR kwam vervolgens vlak voor rust voor de 1e keer gevaarlijk voor het doel. En net als de voorgaande wedstrijden bleek de spits van DOSR weer eens dodelijk effectief. Hij kreeg de bal met een gelukje mee en schoot de bal in de lange hoek kansloos achter Bram. Zouden we er dan weer intrappen, zouden we weer in de val van DOSR lopen……

In de rust konden we alleen maar complimenten geven en zeggen dat ze op dezelfde manier moesten door voetballen. Alleen moesten de jongens super geconcentreerd blijven, zodat we niet weer een counter tegen zouden krijgen.

De 2e helft begonnen we weer met Mats i.p.v. Davey en we begonnen direct weer furieus. De meeste duels werden weer gewonnen en wederom had DOSR geen antwoord op het goede spel van Ter Leede. Na ongeveer 10 minuten pakte Oscar op karakter de bal af van zijn tegenstander en hij gaf de bal aan de goed vrijlopende Safouane. Saf bedacht zich geen moment en drukte de bal laag in de rechterhoek. Een prachtig schot, puur op techniek! De voorsprong was weer daar. DOSR hield daarna stug 3 man voorin, maar Erman, Oscar en Bart gaven geen krimp. In de tussentijd was Davey weer in het veld gekomen voor de moe gestreden Floris. DOSR was dreigend, maar kansen kreeg het niet. Hans en Johan coachen de jongens vol overgave, want we hadden al 2x eerder een voorsprong uit handen gegeven aan DOSR. Gelukkig bleef iedereen goed bij de les en na een minuut blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde! De jongens waren door het dolle heen. Eindelijk hebben we gewonnen van DOSR!!

Normaal gesproken hebben we altijd een man van de wedstrijd, maar vandaag konden we echt niet kiezen. Iedereen heeft zo onwijs goed zijn best gedaan!

  • Keeper Bram: Mooie verre uittrappen en zijn verdediging goed neergezet.
  • Back Erman: Vandaag niet te passeren en na genoeg geen balverlies.
  • Back Bart: Ook niet te passeren en op de juiste momenten goed rugdekking gegeven.
  • Centraal Oscar: Constant op de juiste plaats aanwezig en een assist op de winnende goal.
  • Mid Safouane: ongekende werklust op een voor hem vreemde positie. Tevens de winnende goal erin geknald.
  • Spits Floris: Onnavolgbare acties en gestreden als een leeuw.
  • Invaller spits Mats: Fantastische goal en intelligente passjes.
  • Invaller Davey: Constante dreiging voor de goal en perfect mee verdedigd.
  • Justin en Sameh: Zij hebben hun team fantastisch gesteund door ze de hele wedstrijd aan te moedigen.

Jongens, we zijn meteen opgeschoven naar een keurige 5e plaats. En als we zo blijven spelen, zit er nog wel nog een paar plaatsen hoger in. We zijn super trots op jullie!!

Een trotse vader/begeleider!!