Ter Leede JO9-2 – DOSR JO9-1 Een wedstrijd met 3 gezichten….

(Man of the Match Floris!)

Na het vrije weekend van vorige week, stond alweer de 5e bekerwedstrijd op het programma. Wederom een ploeg uit Veen (Is deze nou van Roel of van Arend…?) kwam op bezoek op de Roodemolen. DOSR had pas 3 punten en wij stonden gedeeld bovenaan. Dit zou dus niet te veel problemen moeten geven, echter bleek dit toch anders te zijn….

Nadat we allemaal omgekleed waren, bedacht Arnold opeens dat we tegen de Rood-Gelen van DOSR moesten. Dit nostalgische shirt (Voor de ouderen onder ons, dit was ooit ook het tenue van Ter Leede) leek te veel op ons shirt, dus moesten wij ons omkleden. Hierdoor hadden we een te korte warming up bleek later….

We begonnen dan ook niet helemaal scherp. Het was duidelijk dat we moesten zoeken naar de juiste balans in het team. Dit kwam omdat we in een heel andere opstelling dan normaal speelde. Helaas was Bart nog ziek, dus stond Saffouane laatste man.

We werden in de 1e 10 minuten overklast met onze eigen 5 seconde regel. DOSR zat er bovenop en gaf onze jongens geen enkele ruimte om te voetballen. De linksbuiten van DOSR was 2 keer onze verdediging te snel af en schoot 2 keer op identieke wijze de bal onhoudbaar achter keeper Justin.

Na 12 minuten in de 1e helft floot de scheids opeens af voor rust. Hij was blijkbaar nog niet helemaal bij de tijd. Dit fluitje maakte Ter Leede wel wakker, want nadat we weer verder gingen voetballen, kwamen we beter in ons spel. Zo schoot middenvelder Oscar de bal op de paal, sloot linksback Bram een aantal keren goed aan en zorgde daarmee voor meer dreiging. Floris kwam ook helemaal los. Hij had een paar prachtige steekpasses, maar helaas konden Semah of invaller Davey de ballen niet tot een goal verwerken.

In de rust gooide trainer Hans de boel om. Justin ging weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld spelen en Saffouane ging weer naar voren. Erman nam zijn plaats centraal achterin over en Oscar ging rechtsback spelen. Je zag direct dat de balans terug was in het veld en binnen no time was de aansluitingstreffer daar. Na goed doorzetten van Oscar kreeg Saffouane de bal. Met een verwoestend schot van zo’n 20 meter maakte hij het de keeper van DOSR dusdanig lastig dat hij de bal niet kon vasthouden. Topscoorder Justin moet je zo’n kans niet geven en hij scoorde dan ook beheerst. Je zag in de ogen van de jongens weer de wil om te winnen terugkomen en de kansen kwamen er weer volop. DOSR had helemaal niets meer in te brengen en dit was echt de verdienste van Ter Leede! De 2-2 volgde dan ook snel. Ditmaal werd Saffouane met een splijtende pass van Bram diep gestuurd op links. Á la Robben kwam hij naar binnen en schoot de bal met een waanzinnige curve in de verre hoek, 2-2! En DOSR was rijp voor de spreekwoordelijke slacht!

(Saffouane Robben had een groot aandeel in de comeback met een goal en een assist.)

Het was dus wachten op de 3-2 en 4-2. Echter, zoals we in de kop al konden lezen, het was een wedstrijd met 3 gezichten.

2 keer kwam DOSR nog over de middenlijn. En helaas voor Ter Leede was het ook direct 2 keer raak. Keeper Davey was zo geschrokken dat hij opeens jongens voor zijn neus zag staan dat hij niet meer kon reageren. We waren professioneel weg gecounterd. De trainer bracht de laatste paar minuten nog de onnavolgbare Floris in, maar ondanks een paar hele mooie acties kon ook Floris de wedstrijd niet meer keren.

Volgende week moeten we uit tegen de Paars-Gelen van VVSB. Deze staan bovenaan, dus we zullen echt de hele wedstrijd minimaal zo scherp moeten spelen als de 2e helft, willen we hier een goed resultaat halen. Maar daar hebben we alle vertrouwen in!

Een trotse vader/begeleider!