Ter Leede JO9-2 – FC Lisse JO9-1 3-1 (1-0) Wat kan voetbal toch mooi zijn….

(Man of the Match Oscar!)

De voorbereiding voor de Bollenderby begon deze keer wat eerder. Ter Leede F2 werd namelijk opgeschikt door een ware blessuregolf. Eerst kregen we te horen dat Erman geblesseerd was aan zijn enkel en niet veel later dat Justin geblesseerd was aan zijn knie. Op de 1e plaats natuurlijk enorm balen voor deze 2 kanjers, maar ook heel vervelend voor het team, want 2 sterkhouders missen is niet niks. Gelukkig konden Daan en Olivier bij ons meedoen, waarvoor natuurlijk enorm veel dank!

Het was weer ouderwets vroeg en vooral erg koud. De thermoshirtjes en broekjes kwamen tevoorschijn en deze waren hard nodig. Olivier kreeg zelfs nog oorwarmers op voor als hij het niet al te druk ging krijgen op doel en ook deze bleek hard nodig….

We begonnen toch in een wat andere opstelling doordat we de gehele as miste. Olivier stond op doel, rechtsachter stond Bart, centraal Oscar en links aanvoerder Bram. Centraal op het middenveld ging Daan spelen en voorin stonden Floris en Safouane.

Vlak voor de wedstrijd was de spanning te merken bij de begeleiders. FC Lisse had immers een ervaren coach in Kevin de Winter en zijn 2 zoontjes hebben een voor Ter Leede bekende moeder, namelijk Jeanette v.d. Laan. Echter Hans verzekerde mij dat hij het goede gevoel had en dat de jongens dit varkentje wel even gingen wassen.

Oscar speelde voor het eerst centraal achterin, maar daar was echt helemaal niets van te merken. Hij schoof goed door, nam de backs goed mee naar voren en liep alle gaten dicht. Het was dus al snel duidelijk dat Olivier niet veel te doen zou krijgen. Daan zorgde voor veel strijdt op het middenveld en Floris en Safouane waren constant dreigend. FC Lisse kwam er niet aan te pas en het was wachten op de 1-0 voor Ter Leede.

Deze viel in de 10e minuut. Na een goede uittrap van Olivier kwam de bal bij Floris. Deze ging 2 mannetjes voorbij en had uitstekend oog voor de vrijstaande Daan. Daan strandde eerst nog op een aantal verdedigers van FC Lisse, maar ging, op zijn eigen bekende wijze door en frommelde de bal achter de keeper van FC Lisse. Lisse was wakker en kreeg zowaar 2 grote kansen. De eerste werd onschadelijk gemaakt door Oscar. Met een ware krachtinspanning sprintte hij achter de spits van Lisse en met gevaar voor eigen leven gooide hij zichzelf voor de baan van het schot. Wat een klasse Oscar! De 2e grote kans was een corner. Safouane verlengde de corner en de bal leek in het doel te verdwijnen. Bram lette gelukkig goed op bij de 2e paal en kon gelukkig de gelijkmaker voorkomen. Achteraf hoorde wij dat de bal weleens de doellijn gepasseerd had kunnen zijn, maar aangezien de doellijn technologie nog in de Kuip was, zullen we dit nooit zeker weten.

Na de limonade moesten we het doen zonder Daan, want die moest naar zijn eigen team. Bart ging daardoor naar het middenveld en Sameh ging rechtsback spelen. De organisatie was even zoek, wat resulteerde in een tegengoal. Gelukkig werden we daardoor meteen wakker en scoorde Bart uit (weer) een corner. Onze specialist Sameh nam hem kort op Bart en Bart krulde de á la Ziyech in de kruising! Wat een goal!!!!

FC Lisse probeerde Ter Leede wel onder druk te zetten, maar door de enorme vechtlust van onze jongens kregen ze nauwelijks kansen. En als er dan al een kansje was, dan was het Olivier die attent keepte.

Toch bleef het spannend. Maar gelukkig maakte we vlak voor tijd de beslissende 3-1. Safouane kreeg de bal op rechts aangespeeld van Sameh. Hij zag Floris vrij staan en wilde de bal passen naar hem. Echter kreeg de bal net een raar stuitje en tot zijn eigen verbazing zag hij de bal bij de 1e paal in het doel verdwijnen. Niet onze mooiste, maar wel een van de lekkerste goals dit seizoen. De bevrijding was te merken bij onze jongens, want het was duidelijk dat Lisse dit niet meer goed ging maken.

De overwinning was verdiend. Iedereen was trots, apetrots! Na 3, al dan niet terechte nederlagen op rij, laten jullie je hoofden niet zakken en vechten als leeuwen voor iedere meter. Klasse jongens!! De zakjes chips die jullie na afloop kregen van Hans waren dan ook echt verdiend.

Volgende week zijn Erman en Justin hopelijk weer fit. Als we met dezelfde inzet als de laatste paar weken spelen, dan moet het volgende week tegen DOSR F1 geen probleem zijn.

Een trotse vader/begeleider!