Ter Leede JO9-2 – FC Lisse JO9-2 (4 – 0) Het voorbeeld van de 5 seconde regel

(Man of the Match Lars!)

Het was wederom een vroegertje voor de mannen van de JO9-2 (F2 klinkt toch echt lekkerder….). 07:45 uur in de kleedkamer deze keer, want we moesten met z’n allen op de foto. Om 08:00 uur stonden wij klaar op het hoofdveld om op de gevoelige plaat vast gelegd te worden door de moeder van Oscar. Bedankt hiervoor natuurlijk.

Na een paar kiekjes waren we al klaar en gingen we terug naar de kleedkamer om een paar kleine, maar heel belangrijke details door te nemen. Wie neemt de corners bijvoorbeeld en ook de 5 seconde regel werd besproken, iets wat ze in Amsterdam er nog niet in krijgen, maar bij Ter Leede JO9-2 wel!

Na een goede warming up, onder leiding van Safouane, waren we klaar voor de wedstrijd. FC Lisse begon sterk. Met goed combinatie voetbal probeerde ze door onze verdediging te komen. Maar Erman, Lars en gelegenheids linksback Bart (op welke positie kan hij eigenlijk niet spelen) gaven geen krimp. 2 keer kwam FC Lisse er gevaarlijk doorheen, maar dan stond Bram er gelukkig nog. Met een mooie tackle op de bal en een snoekduik naar rechts hield hij zijn doel keurig schoon.

Na een minuut of 5 kwamen we beter in de wedstrijd en de 5 seconde regel voerden we met verve uit. Zodra de tegenstander de bal had, hadden we iedere keer binnen 5 seconden de bal terugveroverd. Echt klasse jongens, wat een gedrevenheid! Hierdoor kregen we ook steeds meer kansen. Zo kon Justin een aantal keer verwoestend uithalen, maar vond hij de keeper van de FC op zijn weg. Oscar, Sameh en Safouane waren een ware plaag voor de verdediging van Lisse en al kwamen ze al onder de druk uit, dan was Justin of Lars die de bal onmiddellijk weer terugveroverde. Ondanks het overwicht hield FC Lisse stand en gingen we limonade drinken met de welbekende brilstand.

Er werden hier en daar wat tips gegeven aan elkaar en we wisten zeker dat het verdiende doelpunt ging vallen. Na een paar minuten een weergaloze actie van onze Saf op links. Hij kon zelf schieten, maar hij zag nog een betere optie. Sameh stond er nog beter voor en hij paste de bal. Voor Sameh was het een koud kunstje om de bal erin te schieten en dit deed hij dan ook, 1-0!!

(Je ziet Sameh denken…. Eindelijk die zit!)

De ban leek gebroken. De koppies van FC Lisse gingen hangen en Ter Leede ging erop en erover! Eerst, na goed doorgaan van Erman, kwam onze topscoorder Justin aan de bal. Met een verwoestend schot verschalkte hij de keeper van FC Lisse.

(Justin op karakter)

Kansen kwamen hierna in overvloed. Zo schoten Sameh, Safouane en Justin over of naast. Vervolgens kregen we een vrije trap op ongeveer een meter of 20 van het vijandelijke doel. Wie ging hem nemen….?

Heel lang geleden hadden we bij Ter Leede Gerrit van Harskamp (wel bekend van het zaalvoetbaltoernooi). Als “Ome” Gerrit een vrije trap/penalty ging nemen, doken de keepers van de tegenstander al weg voordat de bal genomen was, zo hard kon hij schieten. Nou, de opvolger is bekend. Onze Bart!! Hij nam de vrije trap zo hard, dat het leek of de keeper weg dook voor de bal!! 3-0!!

(Bart, de nieuwe Gerrit van Harskamp)

3 goals, 3 verschillende doelpuntenmakers. Het toont de klasse van F2! Maar de koek was nog niet op. Als er iemand een goal vandaag verdiende, dan was het Safouane wel. Hij had al 2 keer op de paal geschoten en een paar keer net over of naast, maar de bal leek er maar niet in te willen. Gelukkig, na wederom een prachtige solo, kwam hij van links naar binnen en krulde de bal á la Steven Berghuis om de keeper heen. 4-0!!

(Safouane aan het bikkelen!)

Wat een topwedstrijd jongens! FC Lisse stond tot nu toe ongeslagen aan kop in de bekercompetitie en we hebben gewoon terecht van ze gewonnen.
Man of the Match was vandaag Lars. Door iedere keer op het juiste moment door te schuiven veroverde Lars onwijs veel ballen. Hij was een ware leider achterin!
Volgende week Quick Boys thuis om 08:30 uur. Wellicht een idee voor Peter Bosz om te kijken hoe het moet….

Een trotse vader/begeleider.