Ter Leede JO9-2 – Kagia JO9-1 2-4 (1-1) Een terecht maar onnodige nederlaag….

(Man of the Match Bart!)

Afgelopen zaterdag mochten we thuis aantreden tegen de F1 van Kagia. Tijdens de uitwedstrijd bleek dit al een goede ploeg te zijn, maar toen lieten wij ook zien niet minder te zijn. Echter verloren we deze wedstrijd onterecht met 3-1. We waren het er allemaal over eens dat we ons vandaag zouden revancheren op deze nederlaag.

Na wat goede aanwijzingen van Hans en Johan gingen we naar buiten voor de warming-up. Deze was korter dan gepland, aangezien de scheidsrechter al om 08:25 wilde beginnen. Gelukkig waren de jongens scherp en konden ze goed starten op een winderig veld 8.

Het spelbeeld was zoals de uitwedstrijd, 2 ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren. Er werden dan ook aan beide kanten weinig kansen gecreëerd. Bram had zijn verdediging, Erman, Oscar en Bart goed neergezet. Justin won zijn duels en Floris en Sameh waren erg ijverig voorin. Captain Safouane moest beginnen op de bank.

Na een kleine 10 minuten was de 1e kans direct raak voor Ter Leede. Sameh zette met een pass, á la Ziyech, Floris alleen voor de keeper. Echter was het nog een heel eind richting het doel. Maar Floris gebruikte goed zijn lichaam en hield de verdediger van Kagia sterk achter zich. Toch wist de verdediger de bal nog net voor de voeten van Floris weg te glijden, maar gelukkig voor Ter Leede belande deze bal het doel in! Door de schoonheid van de pass van Sameh en het doorzettingsvermogen van Floris komt deze goal op jullie naam i.p.v. een eigen doelpunt!

De massaal toegestroomde toeschouwers gingen er maar eens even rustig voor zitten. Ter Leede was immers ijzersterk en deze goal zouden de jongens nog meer kracht en zelfvertrouwen geven. Maar…. Jammer genoeg werkte deze goal juist verstikkend op onze jongens. Achterin kregen we de bal niet meer bij Justin of onze voorwaartsen. En als de bal al bij hun in de buurt kwam, verloren ze de duels. Zodoende werd Kagia steeds gevaarlijker. De 1-1 bleef dan ook niet uit. Na balverlies achterin (jongens denk aan de stoplichtregel!!!!) was Bram kansloos en de 1-1 was een feit. We mochten nog blij zijn dat Kagia niet heel doeltreffend was voorin, anders hadden we met een achterstand de rust in gegaan.

Na de limonade was het spelbeeld helaas niet anders. Kagia drukte door en binnen No Time stonden we met 1-4 achter. De koppies hingen en dit waren we niet gewend van onze jongens. Hans en Johan wisten niet meer hoe ze de jongens erboven op kregen, maar gelukkig lukte dit onze supporters nog wel. Met enthousiaste aanmoedigingen hielpen onze supporters de jongens weer naar voren en zowaar kon Safouane nog een goede goal scoren. Met nog een minuut of 5 op de klok kwam het geloof weer een beetje terug, maar helaas bleek dit te laat te zijn. Er werd niet meer gescoord en al met al had Kagia deze wedstrijd terecht gewonnen. Geen schande natuurlijk, want ze staan niet voor niets 2e, maar met wat meer inzet en geloof in onszelf hadden we ze het zeker lastiger kunnen maken.

We houden het maar op een off-Day. Dit kan immers de beste club overkomen. Zelfs Feyenoord kan een keer een wedstrijd verliezen.

’s Middags zijn we nog gezellig met z’n allen naar Nieuw-Vennep geweest en daar hebben we Midget voetbal gespeeld. Dit was supergezellig en het was duidelijk dat we een hecht team zijn. Voor komende week maken we ons dan ook totaal geen zorgen en gaan we proberen te winnen van UVS F2.

Een trots vader/begeleider!!