Ter Leede JO9-2 – Quick Boys JO9-3 Zeiden ze nou vroeger dat een corner een half doelpunt was…..?

(Man of the Match Sameh!)

Wederom op de vroege morgen, mochten de boys van de F2 hun opwachting maken. Ditmaal thuis tegen Quick Boys F3 uit Kattuk. Ondanks 2 overwinningen op rij en tegen de nummer laatst, toch een lastige wedstrijd. Quick Boys was namelijk gebrand om hun eerste wedstrijd te gaan winnen. Tevens moesten wij onze libero/rots in de branding Lars missen. Lars heeft namelijk zijn droomtransfer gemaakt naar de F1. De onderhandelingen hierover waren zwaar en werden dan ook op het scherpst van de snede gevoerd. De technische staf wilde uiteindelijk instemmen, maar dit was wel op 1 voorwaarde: Floris moest dan naar ons toe komen! En wat zijn we blij met onze fanatieke linkspoot!!

Na een wat kortere warming-up dan vorige week (we hoeven ook niet iedere week op de foto) gingen we om klokslag 08:30 uur beginnen. En we begonnen direct gretig. Zelfs zo gretig dat ondanks we de aftrap niet hadden, we deze toch wilde nemen. Met Safouane op de plek van Lars drongen we direct QB naar achter toe. Onze mannen achterin verdedigde perfect vooruit, waardoor QB er niet uit kon komen. Dit was heel belangrijk, want ze hadden een aantal snelle aanvallers die hierdoor onschadelijk gemaakt werden. En als de bal achter de verdediging viel, lette keeper Bart heel goed op.

De 1e grote kans was direct voor Floris. Hij excelleerde op links voorbij meerdere tegenstanders en zijn schot spatte helaas uiteen op de paal. Vervolgens waren er 2 gevaarlijke vrije trappen voor Oscar. Hij poeierde tot 2 maal toe op doel, maar miste deze helaas net. Uit zijn 2e vrije trap kregen wij een corner en hiervoor hebben wij inmiddels een specialist, namelijk Sameh! De luchtmacht, bestaande uit Safouane, Bram en Justin gingen vol goede moed naar voren, want ze wisten dat ze de perfecte voorzet gingen krijgen. En dit hadden ze juist! Justin verwerkte de corner als een ware acrobaat met zijn hoofd en voet tot een doelpunt! 1-0!!

jo9-2-1

(Acrobaat Justin tekent voor de 1-0!)

En de jongens gingen door. Ze bleven constant boven op de bal zitten. Iedere afvallende bal was voor Ter Leede en de kansen bleven komen. Nu kregen we weer een corner, maar ditmaal van de andere kant. Natuurlijk nam Sameh deze en wederom Justin kon de bal in het doel verwerken, 2-0!! QB heeft geen kans gehad en de 2-0 rust stand was daarom ook volkomen terecht.

Na de limonade nam Erman de plek in van Safouane. Dit deed hij voortreffelijk. Safouane ging terug naar zijn vertrouwde plek voorin en dit bleek achteraf een meesterzet.

De felheid ontbrak in het begin van de 2e helft een beetje. Duels werden wat meer verloren en QB rukte langzaam maar zeker op. Ze kregen dan ook snel een enorme kans, maar Bart kon een verwoestend schot vanaf links prachtig keren. Uit de corner die hierop volgde maakte QB de aansluiting treffer. 3 corners, 3 doelpunten.

QB voelde dat er een stunt in de maak was en op gelukkige wijze maakte ze dan ook de 2-2. Maar wederom liet Ter Leede F2 zien een echt team te zijn en samen weer vol voor de overwinning te gaan.

De druk werd opgevoerd voor het doel van QB en de vraag was dan ook niet of de 3e treffer voor Ter Leede ging vallen, maar wanneer. Safouane werd, na weer een prima interceptie van Erman diep gestuurd. Hij sprintte iedereen eruit en bleef heel kalm voor het doel. Met een bekeken schuiver maakte hij de winnende goal, 3-2!

Jongens, complimenten voor het uitstekende spel in de 1e helft en het getoonde karakter in de 2e helft. Volgende week geen bekerwedstrijd, maar wel wat anders leuks op het programma.